Yvet Vangnet

Yvet Vangnet
De winkel

De winkel

Na een welverdiende kerstvakantie wilden we lekker in de winkel gaan spelen. Maar dit kon niet. Een lege winkel is niet leuk om in te spelen. Maar de kleuters van Yvet vangnet wisten wel wat te doen ...

Lees meer
De koning is verliefd

De koning is verliefd

Hoera , een toneel van de koning ,koningin en varken ! De koning is verliefd en wil zo graag een kerstkaart naar de koningin schrijven . Maar schrijven hoe doe je dat ?

Lees meer
Gelukkig Nieuwjaar !

Gelukkig Nieuwjaar !

Daar gaat een jaar weer heen . Waar? Weet geen één . Daar waait een jaar weer aan . Wie weet waar naartoe en hoe ...

Lees meer
Kerstmis komt dichterbij

Kerstmis komt dichterbij

De stoomboot heeft plaats gemaakt voor de kerstboom . De sint en zijn gevolg hebben alle spanningen met zich mee genomen .De rust keert weer en het gewone hoekenspel wordt terug opgestart met hier en daar wat extra uitdagingen . Jongste kls vinden uitdaging in andere hoeken en krijgen ook interesse in de lees en schrijfhoek, computerhoek... oudste kls zijn al erg bezig met beginnende geletterdheid .

Lees meer
Dag sinterklaasje , tot volgend jaar ..

Dag sinterklaasje , tot volgend jaar ..

Het hoogtepunt was het bezoek van sinterklaas aan onze school . Met een postbodebusje werd hij naar onze school gebracht met een zak vol pakjes .Maar oei , waar was hoofdpiet ? En de staf van sinterklaas ? Pas toen er een groot pak aankwam met iets wat aardig veel op een ingepakte staf leek werd er veel duidelijk . Gekke zwarte piet had ook nog onze sleutel van de klas verstopt . Na die zoektocht konden we eindelijk onze pakjes open maken in de klas , en smullen van het lekkers dat de sint gebracht had .

Lees meer
Een brief voor de sint en ...verrassing!

Een brief voor de sint en ...verrassing!

Het thema post loopt heel mooi door het sintgebeuren . Enveloppen , postzegels worden aangekocht . Kls doen aan resultatief tellen . Beginnende geletterdheid ontstaat , kls vergelijken letters en herkennen al vele letters . Onze klasbrievenbus zit al aardig vol . Schattig om jongste kls post te zien steken in onze brievenbus , een beetje geheimzinnig . Taal en sociale competenties lopen mooi door elkaar .

Lees meer