Yvet Vangnet

Yvet Vangnet
Als een VIP naar de bib

Als een VIP naar de bib

Maandag nodigde de bib ons uit voor een onthaaldag . Wat is een bibliotheek? Hoe moet je boeken ontlenen ? Kkls proefden van de rustige sfeer die in een bib hangt .

Lees meer
Welkom in het rijk der Yvet vangnet

Welkom in het rijk der Yvet vangnet

Ridder en prinsessenspullen kwamen onze klas binnen en kls leefden zich onmiddelijk in in  deze personages . Prinsessen werden geschaakt en kastelen overwonnen . Leuk dat in het rijk der verbeelding en fantasie alles mogelijk is . Infoboeken brachten ons terug in de Middeleeuwen . Wat bestond er tijdens deze periode en wat was er nog niet ? Wat gebruiken we er nu voor ?  

Lees meer
Nog 11 keer slapen ..

Nog 11 keer slapen ..

En dan komen onze oma's ,bompa's, vakes, moekes...op bezoek . Billie knutselde konijntjes en werd de knutseljuf van de week . Ze leerde haar techniek aan de andere kls . Wat gaan we met al die konijntjes doen ? Laten we er een slinger van maken !

Lees meer
Sterren op het toneel

Sterren op het toneel

Gaëlle uit Ploem zonnebloem kwam als elfje onze klas binnengewandeld met zelfgemaakte vleugeltjes ,een kroon, een toverstaf uit papier.Andere kls werden geprikkeld om ook aan het knutselen te gaan . Opeens liepen er 7 elfjes rond in de klas .Hier moesten we iets mee doen .Samen met de elfjes gingen we rond de tafel zitten ,een storybaord kwam tot stand . Kls tekenden en bedachten samen een elfenverhaal . De draak kwam de spanning brengen . Leuk was dat omstaanders ook hun bijdrage gaven en een rol op zich namen . Figuranten van verschillende leeftijd , uit verschillende klassen die samen werken met een grote betrokkenheid .  

Lees meer
Joepie , open deurtje !

Joepie , open deurtje !

Open deurtje op de kalender ? Dan mogen kls in de namiddag als het liedje van BIBA en LOEBA begint te spelen op bezoek gaan in alle klassen . Terug op zoek naar vrienden van vorig jaar .  

Lees meer