We vliegen er weer in!

Lieve mama’s en papa’s

Allereerst onze allerbeste wensen voor 2018. Wij wensen jullie heel veel twinkeltjes in jullie ogen en in jullie hart, in het nieuwe jaar dat is gestart. En na twee deugddoende weken vakantie was ik o zo blij om onze lieve kleuters terug te verwelkomen in de klas. Ik vond het ook best spannend en was benieuwd om die guitige snoetjes terug te zien. Wat was het fijn om gezellig in de kring te luisteren naar de vakantieverhalen.

We hebben ons planningsbord opgestart. Kleuters kiezen op het bord waar ze graag willen gaan spelen. Zowel de hoeken van Tuur Natuur als de hoeken van Piet Parkiet kregen een plaatsje op het bord alsook ons tuintje, de grote bouwhoek, de duplo- enn legohoek in de kleuterhal. Kleuters kiezen op die manier veel bewuster in welke hoek ze willen gaan spelen en wat ze daar willen ondernemen. ‘Juf, ik heb een plan!’ Mooi om te horen dat kleuters hun ondernemingszin steeds verder uitbreiden.

En wat deden we verder nog?

We deden een knip- en plakoefening en sorteerden de dieren met 0,2 en 4 poten. Elk dier kreeg een plekje. Maar opletten jongens en meisjes, er zaten ook foppertjes tussen. ‘Een krab heeft toch 6 poten, juf!’ Bij juf Britt speelden we een ander sorteerspel. Welke land,-water, en luchtdieren bestaan er allemaal? Rollen met de dobbelsteen en ontdekken maar. Hoe wordt onze naam geschreven? Welke letters komen overeen? Ik bracht een sneeuwman mee met mijn naam in. Kleuters dachten diep na en we ontdekten dat iedereen wel één of meerdere dezelfde letters had.

En verder… speelden we weer veel samen, leerden we conflictjes op te lossen, leerden we te delen met elkaar, leerden we nieuwe afspraken te maken en ons er aan te houden. We lachten, fopten en soms viel er een traan. Maar dan waren er al gauw lieve zorgende kapoentjes die samen een oplossing bedachten om het probleempje op te lossen.

Wist-je-datjes:

*Juf Sara blijft voor onbepaalde tijd afwezig. Wij wensen haar het allerbeste toe en blazen heel veel kusjes naar haar toe.

*Vrijdag 19 januari is het FLUOdag. Alle kleuters en kinderen van de lagere school uit alle Oud-Turnhoutse scholen komen die dag zo fluomogelijk naar school. We proberen per klas een 'fluotastische' foto te maken die te bewonderen zal zijn onder de bogen of aan de ramen van de kleuterhal. Warme oproep: ga op zoek naar fluobrillen, fluosjaals, fluobroeken, fluorekjes, fluobandjes,... hoe meer fluo- hoe beter. Want wij willen opvallen in het verkeer!

*Woensdag 24 januari is het pedagogische studiedag. Die dag mogen onze kleuters lekker thuis blijven. Voor Ruben is het dan extra feest. Hij verjaart die dag.

Veel liefs

De juffen