Ti, ta, tandarts!

Lieve mama's en papa's,

Weer een week vol gebeurtenissen. Eén voor één vallen de tandjes uit bij onze kleuters. He, hoe gek? Hoe komt dat allemaal? En wat is het verschil tussen kindertanden en grote mensentanden? Wat doet een tandarts? En hoeveel tanden hebben wij eigenlijk in onze mond? Allerlei vragen die opborrelden tijdens een kringgesprek. En zo gingen wij aan de slag..

Plots kreeg juf Marijke heel erg veel tandpijn. Had zij haar tanden wel goed gepoetst? Juf Britt, als tandarts, schoot meteen in actie en behandelde de tand van juf Marijke. Ai, ai. Het verdict? Een gaatje! Even een grote spuit, boren in de tand, de tand opvullen en klaar is kees. Oef, gelukkig! Voortaan zal ik toch maar beter mijn tanden poetsen :). Kleuters waren in de ban: 'Juf, heb jij echt tandpijn?' Hier en daar rezen toch enkele twijfels. Hoe mooi om zien dat kleuters het besef tussen fantasie en realiteit steeds meer kunnen kaderen. Tijdens het vrij spel ontpopten onze kleuters zich tot heuse tandartsen. En geloof ons, er waren veel gaatjes om te vullen :).

Kleuterpraatje van Lars:
'Juf: ik heb kokosnoten gevonden!' (okkernoten) en hij stopte ze prompt in ons plantenbakje om te laten groeien.

Wi-wa-weetjes:
*Wij zwaaiden Alis uit en genoten met z'n allen van zijn laatste dag op Delta. Alis, wat hebben wij genoten met jou in onze klas. Veel plezier op je nieuwe school!
*Wij zwaaiden juf Twiggy uit en willen haar bedanken voor haar enthousiasme, haar ongelooflijke inzet en liefde en zorg voor onze kleuters. Dank je wel!
*Wij verwelkomden juf Eline en kijken uit naar heel fijne momenten met haar. Welkom, juf Eline!

*Brunch... lekker smullen en genieten van het samenzijn. Wij hopen jullie massaal te ontmoeten zaterdag 3 februari! Smakelijk!
*Wij gaan op stap en gaan genieten van een theatervoorstelling voor onze kleuters op dinsdag 6 februari. Welke ouder heeft zin om ons te begeleiden tijdens deze wandeling naar de Djoelen? Onze voorstelling is om 11 uur.
*Dinsdagavond 6 februari verwelkomen wij alle ouders van kleuters die volgend jaar naar het eerste leerjaar gaan. Tot dan!
*Li, la, carnaval! Vrijdag 9 februari is het carnaval en mogen onze kleuters de hele dag verkleed naar school komen. Jippelarij!

Liefs,
Juf Eline en juf Marijke