Spelen, lachen, ontdekken en nog zoveel meer..

De eerste weken gaan we vooral de 2 klassen, ons tuintje, de 3 juffen en elkaar leren kennen.
De juffen speelden iedere dag toneel over datgene dat we 'fout' zagen verlopen.  Zo leerden de kinderen op een speelse manier de klasafspraken kennen. Ook geven we toneel spelimpulsen, wat kan je doen/spelen in het winkeltje. Hoe gebruik je de materialen in de poppenhoek, enz...
Deze week kwamen er twee kalenders aan bod, de verjaardagskalender en de weekkalender.

We werken de eerste weken ook aan zelfstandigheid: zelf schorten leren aandoen en terughangen, penselen nemen en afwassen. Turnpantoffels zelf leren aandoen enz,... Via kleine dingetjes kun je thuis ook meewerken aan de zelfstandigheid door vb: Je kind zichzelf te laten aankleden. Start eventueel met 1 kledingstuk, laat hen 's morgens en 's avonds zelf de doosjes in en uit de boekentas halen. Als ze iets verloren zijn kun je het hunzelf laten zoeken enz,... Als je kind meer en meer zelfstandig dingen kan gaat hij zich daarbij ook goed voelen.

Wist je dat:
- je een wit 't shirt mag meebrengen, we maken er een verjaardagscadeautje van.
- je turnpantoffels mag meebrengen met naam op.
- we met 26 vriendjes in onze klas zitten
- juf Lotte op donderdag in de klas komt. Juf Lotte is niet helemaal nieuw voor de kinderen want ze staat op ma, di, woe in de klas van Piet Parkiet.
-we starten 's morgens in de eigen klas maar na het kringmoment gaat de deur van juf Lien/Lotte open en zijn alle hoeken beschikbaar.

Alvast een fijn weekend!

Juf Sara