Rikketikketas, wat is het fijn in onze klas!

Rikketikketas, wat is het fijn in onze klas!

Wat vliegen de dagen toch snel voorbij! De kleuters zijn in hun nopjes, gaan op onderzoek uit, leren elkaar en de juffen beter kennen en voelen zich elke dag weer wat meer thuis in hun nieuwe klas.

Dag lieve mama’s en papa’s,

De juffen spelen heel veel mee met onze kleuters om zo hun interesses te ontdekken. Op maandagmorgen waren enkele meisjes volop aan het fantaseren over het lekkerste ijsje. Met isolatiemateriaal en stokjes werden de grootste ijscreaties gebouwd. Zo hoog soms dat ‘het ijsje’ te zwaar werd en er een deel op de grond viel. Al spelenderwijze werden ze geconfronteerd met gewicht en constructiemogelijkheden. Wat vonden de kleuters er van om morgen zelf ijs te maken? Top idee! De volgende dag maakten we ijs op basis van klei. Juf Britt en juf Marijke speelden toneel. Er was bananenijs, smurfenijs en aardbeienijs. Maar… juf Britt wilde graag chocolade-ijs! Gelukkig schoten de kleuters meteen in actie om juf Britt overheerlijke chocolade-ijs te bezorgen. En de doorzetter wint! Het kleimengsel was eerste zo kleverig aan de vingers. Blijven kneden hoor en voila! Tadaaa, heerlijk ijs om te verkopen in onze ijswinkel. En juf Britt, die vond de chocolade-ijs superheerlijk!

Wist je datjes:

*Feest! Alexis was vrijdag jarig. Hip hip hoera!!

*Dinsdag werden er klasfoto’s getrokken. Al onze kapoenen toverden hun mooiste glimlach tevoorschijn!

*Op woensdagmorgen staan juf Sara/juf Marijke aan de poort. Wachten jullie nog even met je kleuter in de klas af te zetten tot de juf er is? Dank je wel!

*Kijk zeker ook eens op de klaspagina van Piet Parkiet. Misschien staat jullie lieve kapoen wel ergens tussen hun foto’s?

Liefs,

Juf Sara en juf Marijke