Opgelet! Winkelpret!

Opgelet! Winkelpret!

Onze winkel kreeg de voorbije dagen een heuse update! Met de spulletjes die jullie kleuters meebrachten, konden we hem meteen gezellig inrichten.

En wat hoort er allemaal in een winkel? Kan je alles door elkaar zetten? En hoe weten we wanneer de winkel open of gesloten is? De producten werden gesorteerd: fruit bij fruit, badkamerspulletjes bij elkaar, het worstje hoort dat bij paprika en de komkommer? Kleuters discussieerden en sorteerden.

'Juf, hoeveel moet ik dan betalen?' Prijskaartjes werden er bij gehaald. Er werd beslist. Wat is goedkoop? Wat is duurder? De kleuters besloten dat het pak cornflakes duur is, €6. Het fruit is goedkoper: €2.

En hoe zit het dan met dat betalen? Houten schijfjes dienden als betaalmiddel. 'Soms heeft mijn mama ook een bankkaart bij.' Dus voortaan kunnen kleuters betalen met cash of met de bankkaart.

En wat is dan juist de rol van de kassierster? Juf Britt en juf Marijke speelden toneel. Juf Britt wilde graag yoghurtpannenkoeken maken. Daarvoor moest ze even naar de winkel. Gelukkig kon juf Marijke haar helpen. En in totaal moest ze €16 betalen! Dat vonden de kleuters heel veel!

Dus, opgelet, winkelpret!