Ons Sinterklaasfeest was een echt kinderfeest

Toen we deze morgen onze klas binnen kwamen, stond alles een beetje verkeerd. De Zwarte Pieten hadden blijkbaar veel plezier gemaakt in onze klas toen ze pakjes kwamen brengen. Ze hadden vuile roethanden achtergelaten op onze kalenders, deur, tafels en banken.

Ze hadden gekleurd, gespeeld en van alles op een andere plaats gezet. Oh jee! Voordat we goed en wel konden beginnen opruimen, hoorden we op de speelplaats een postauto toekomen. Dus, wij heel nieuwsgierig naar buiten.

Wat was dat spannend! Wat kwam die postauto nu op onze speelplaats doen? Sinterklaas en enkele Zwarte Pieten zaten in de postauto. Wat fijn dat zij ons een bezoekje wilde brengen. Sinterklaas was super blij om al onze brave Delta-kinderen te zien. Plots ontdekte hij opeens dat hij zijn staf kwijt was. Waar was die toch gebleven? We kregen het al vlug te zien. éen van de pieten had zich samen met de staf verstopt in een hele grote doos. Dat was echt wel grappig. Sinterklaas ging naar de Kruimel om daar alle klasjes even te kunnen zien en nog een pakje af te geven. Ondertussen konden wij ons klasje gaan opruimen en natuurlijk ook gaan ontdekken wat wij gekregen hadden van de goede Sint! We beleefden veel plezier aan het vinden van het nieuwe speelgoed voor onze klas.

Het was echt een kinderfeest, het Sinterklaasfeest!!

Wi-wa-weetjes:

*Mathis verjaart vrijdag. Gefeliciflapstaart! Wij vieren vrijdag feest in onze klas.

*De leerlingenraad doet een warme oproep voor de warmste week... Met z'n allen kunnen we een handje helpen. Op dinsdag 19/12 willen we 'warme' pakjes leggen onder een grote kerstboom. We verkopen de pakjes ten voordele van het goede doel (voor kinderen in Oud-Turnhout die het minder breed hebben). Wij doen een oproep om het volgende te verzamelen: dozen om cadeautjes in te pakken. Denk aan kinderschoendozen, koekendozen, dozen van deegwaren,... Grote dozen kunnen we helaas niet gebruiken.

Warme en winterse groetjes

De juffen