Integratieweek met het eerste leerjaar, wat tof zeg!

Lieve mama's en papa's

Gedurende het hele schooljaar konden onze kleuters al eens proeven van het eerste leerjaar: wie zijn de juffen en de meester, wat leer je daar allemaal, hoe ziet de klas eruit, welke klaspoppen zijn er, is er ook een kring? En deze week was het dan ein-de-lijk zover: de integratieweek met het eerste leerjaar.

We schakelden een versnelling hoger. Onze oudste kapoenen mochten gisteren en vandaag al naar Raf Giraf en Fleur Kleur. Op maandag maakten ze, samen met een vriendje uit het eerste leerjaar, een wenboekje. En vandaag doken ze de wereld van letters in. Thomas kon een hele reeks van woorden opsommen die begonnen met de letter 'z'. Wat fijn om te voelen dat onze oudsten stilletjesaan helemaal klaar zijn voor de grote stap. Ze kwamen vol trots en fierheid terug onze klas binnen!

Ondertussen zaten onze vierjarigen ook niet stil. Zij mochten samen met de leerlingen uit het eerste leerjaar hun allereerste hoekenkrantje maken. Verschillende activiteiten stonden voor hen klaar: ganzenbord, spelen met scheerschuim, windmolentjes maken, suikerklontjeshuisjes maken, letters kleien, clicswerkjes maken adhv een stappenplan,... Ze gingen druk in de weer met hun allereerste krantje. Wat een fiere pauwen zag ik nadien! Donderdag doen we het nog eens over!

Wi-wa-weetjes:
*Maandag 4 juni is het schoolreis. Jullie kregen al een brief mee met de nodige informatie. Als het zonnetje gaat schijnen, voorzien jullie je kleuter dan 's morgens van een laagje zonnecrème? Wij zorgen dan 's middags voor een tweede laagje.
*Dinsdag en donderdag 5 en 7 juni zijn het oudercontact. Wij kijken er uit om jullie allemaal te ontmoeten.
*KAMPEREN! Vanaf volgende week toveren we onze klas (en ons hofje) om tot een camping! Wie heeft er leuke kameerspullen die wij mogen gebruiken (bv: tentje, opklapstoel,..) Heel hartelijk welkom in camping 'Tuur Natuur'

Liefs
Juf Sara en juf Marijke