Er klinkt geritsel achter 't gordijn. De poppen zullen wakker zijn.

Er klinkt geritsel achter 't gordijn. De poppen zullen wakker zijn.

Er klinkt geritsel achter 't gordijn. De poppen zullen wakker zijn. En als't gordijn dan open gaat, gaan de poppen aan de praat...

Kleine en grote toneelvoorstellingen in onze klas. De ene al meer voorbereid dan de andere. Wie vindt het reuze om op de voorgrond te treden? Wie is de stille genieter in het publiek? Wie bedenkt de scenario's en wie haalt zijn tekentalenten boven om het scenario uit te tekenen? Een poppenspel... zoveel moois om te ontdekken.

Dinsdagmorgen. Jefke, Tuur Natuur en Joske worden meteen uit hun slaap gehaald. Sommige kleuters hebben zin om poppenkast te spelen. De axendieren komen er bij. Overleggen, een rode draad verzinnen, rollen verdelen, je aan de afspraken houden, stemmetjes bedenken, beurtrol afspreken,... zoveel kleuterkracht bij elkaar. En wij mochten woensdagmiddag meegenieten van de voorstelling.

Tollen, het draait en het spint en soms geven ze ook licht! Alexander bracht zijn spinner mee naar de klas. De juf had ook wel zin om zo'n spinner te maken en hopla. We waren vertrokken. Een cirkel tekenen, nadien uitknippen. Het gaatje in het midden van de tol prikken. Niet te groot, maar ook niet te klein. Versieren en een satéstokje door het gaatje steken. Nadien wedstrijdje houden: welke tol tolt het snelste? Welke tol draaist het langst?

Wi-wa-weetjes:
*Iman verjaart zaterdag en wordt vier jaar. Drie dikke klapzoenen, lieve Iman!
*Dinsdag 17 oktober gaan we op ontdekking in de wondere wereld van het boek en brengen we een bezoekje aan de bib.
*Woensdag 18 oktober is het pedagogische studiedag. Lieve kapoenen, geniet van deze dag !

Warme oproep:
*Stevige spulletjes die kinderhanden kunnen verdragen. Onze winkel krijgt maandag een update. En de rekken mogen gevuld worden. Ik denk aan: shampooflesjes, cornflakesverpakking, (uitgespoelde) melkbrikken. Alles wat normaal in de vuilniszak verdwijnt, mag meegebracht worden. Dank je wel!

Liefs
De juffen