De herfst is in het land, maar ook volop in onze klas

De herfst is in het land, maar ook volop in onze klas

De herfst is in het land, maar ook volop in onze klas.

Dieren van het bos overtekenen met behulp van onze lichtbakken.
Dat was een leuke uitdaging. Er verschenen echte kuntswerken.

Door met de grote kabouterweegschaal vruchten te wegen, konden we over meer en minder leren. Maar natuurlijk vergeleken we ook wat er zwaar en licht is. Zo ontdekten we dat het grootste niet altijd het zwaartse weegt en dat het kleinste niet altijd het lichtste is. Gek he? De opdrachtenkaartjes zetten ons aan om zelf te gaan wegen en natuurlijk ook te vergelijken.

We legden figuren met vruchten en verzonnen zelf ook de leukste dingen! Zo onststonden er huizen, bomen en muizen.

Zalig! Tijd voor relaxatie. We deden aan herfstyoga. Iedereen werd heel rustig en relaxed. We deden dieren na in de herfst: walvissen die naar warmer water zwemmen of wolven die naar de volle maan huilen. Heerlijk om zo tot rust te komen met z'n allen.

Maar wat was er super hard in trek? Onze nieuwe poppenkast! Juf Lien en Juf Twiggy speelden het begin van een verhaal. De kleuters mochten het vervolg tekenen in een scenario of zelf spelen. Al snel ontpopten er zich echte poppenspelers. Ook aan een publiek was geen gebrek. We speelden over een boswachter en een wolf, een vos en een beer, ....

Maar al snel waren we met een prinses en een ridder in de weer. We geraakten helemaal in de ban van ridders en prinsessen. Daarom toveren we volgende week onze klas om tot een kasteel. Breng gerust jullie eigen ridder- en/of prinsessen spulletjes mee. Voorzien jullie deze van een naam? Dank je wel!

Fijn weekend!
De juffen