Alle blaadjes van de bomen zwieren, zwaaien in de lucht!

Herfstgeuren komen ons tegemoet, krakende blaadjes onder onze schoenen, paddenstoelen hier en daar, de egel bereidt zich voor op zijn winterslaap. Hoog tijd om al die wonderen van de herfst te ontdekken.

Maar stilletjesaan ook al de eerste winterprikkels.. Dinsdagmorgen… brrrr, bibberen ’s morgenvroeg. Het gras zag wit van de dauw, waterplasjes waren bevroren, het zwarte zand in onze zandbak buiten was veranderd in ijs. We trokken met z’n allen naar buiten en ontdekten. We bliezen wolkjes met onze adem. ‘Juf, als je je tong tegen het ijs legt, plakt die vast!’, vertelde Alis. Sommige kleuters namen stukken ijs mee naar binnen. Wat zou er daarmee gebeuren? We legden de stukjes ijs op een schoteltje en timeden hoe lang het duurde vooraleer het ijs veranderde in water: 21 minuten!

Er werd een theater gebouwd in onze bouwhoek. Alle stoelen van de klas werden verhuist. ‘Juf, dan kunnen we straks picknicken!’ En zo geschiedde. We aten samen gezellig ons fruit op in het theater. Na het fruit leerden we een nieuw versje over een noot. Een noot die gepland wordt in de grond, wat komt er uit? Ja! Een notenboom. Sommige kleuters ontdekten dat er ook pitjes in hun fruit zaten: appelpitjes, mandarijnenpitjes, druivenpitjes. De pitjes werden geplant in een pot met potgrond. Kaat, Thomas en Jesse gingen aan de slag met naamkaartjes. Zo kunnen we goed zien uit welke pit iets begint te groeien en ook welke pitjes helemaal geen zin hebben om te groeien!

Wat een fijne start na de herfstvakantie!

Wi-wa-weetjes:

o Wij willen alle mama’s en papa’s hartelijk bedanken voor de fijne babbels tijdens het oudercontact.

o De mama van Skye komt dinsdag spinnensoep in onze klas maken. Brrr, griezelgezellig!

o Volgende week staat de ax van de schildpad centraal in de hele school. Maandagmorgen starten we meteen met een toneel voor alle kleuters. Het verhaal ‘de vlinders van Lin’ staat centraal. Een verhaal over houden van, maar ook van loslaten.

o Allen hartelijk welkom op de boekenbeurs van boekhandel ‘Pardoes’ vrijdagavond om 16.00 uur in onze school!

o De volgende drie weken is het ook drie keer feest in onze klas! Feest voor Sebastian, Evelinne en Matteo.

Liefs

De juffen