Tuur Natuur

Tuur Natuur
Letters hier, letters daar, wij  maken lekkere lettersoep klaar!

Letters hier, letters daar, wij maken lekkere lettersoep klaar!

Een doos vol lettertjes Ik heb een doos vol lettertjes die strooi ik in het rond. Dan lees ik later wat ze samen schrijven op de grond. Soms worden ze een versje of een schitterend verhaal, soms worden ze een liedje in een onbekende taal. Ik heb een doos vol lettertjes Wil jij het eens proberen? Want als je speelt met lettertjes dan kun je heel veel leren.

Lees meer
Opgelet! Wij hebben trek.

Opgelet! Wij hebben trek.

Trek in.. alle lagen van de voedingsdriehoek. We startten bij het begin en leerden over water. We ontdekten het systeem over drijven en zinken. We zagen water brubbelen en proefden nadien een tasje thee. We sorteerden flessen water en maakten zo speels kennis met de begrippen 'zwaar' en 'licht', 'vol' en 'leeg', 'weinig' en 'veel',... Misschien heeft je kapoen het proefje van 'het potlood door een zakje water steken' ook wel thuis geprobeerd? Onze mond viel open van verbazing toen we ontdekten dat het water niet door het gaatje liep wanneer we er een (scherp) potlood door staken.

Lees meer
Op stap naar het restaurant

Op stap naar het restaurant

Hoe gaat het er in een echt restaurant aan toe? Wie werkt er allemaal in een restaurant? Wat doet de ober juist? Hoe moet je de tafels dekken? Waar kookt de kok in het restaurant? Dit waren allemaal vraagjes waar wij donderdag een antwoord op kregen in het restaurant ‘Puur’ in Turnhout.

Lees meer
PUUR

PUUR

Dag lieve mama's en papa's Het is bijna zover! Nog twee nachtjes slapen en onze kapoenen mogen een kijkje gaan nemen en meedraaien in een echt restaurant. We zijn super nieuwsgierig en heel enthousiast. We kunnen haast niet wachten.

Lees meer
Li, la, lat van alles wat !

Li, la, lat van alles wat !

Dag lieve mama's en papa's Zijn jullie benieuwd naar onze jongens en meisjes die verkleed waren in de gekste personages? Kijk dan zeker naar de foto's die getrokken zijn tijdens het carnavalsfeest.
Romy verjaarde tijdens de vakantie. Voor haar vierden we feest! Jippelarij, wat was het fijn om dit met z'n allen te vieren.

Lees meer
Feest voor Kaat en Ilyas

Feest voor Kaat en Ilyas

Sapper de flap, oh wat knap! Kaarsjes op de taart, gefeliciflapstaart!
Wij vierden feest voor Kaat en Ilyas. Jippie jee santé, hipper de pip hoeraaa!

Lees meer
Ti, ta, tandarts!

Ti, ta, tandarts!

Lieve mama's en papa's, Weer een week vol gebeurtenissen. Eén voor één vallen de tandjes uit bij onze kleuters. He, hoe gek? Hoe komt dat allemaal? En wat is het verschil tussen kindertanden en grote mensentanden? Wat doet een tandarts? En hoeveel tanden hebben wij eigenlijk in onze mond? Allerlei vragen die opborrelden tijdens een kringgesprek. En zo gingen wij aan de slag..

Lees meer
Feest voor Ruben!

Feest voor Ruben!

Toeters, bellen, hang de verjaardagsvlag maar uit.
Ruben blaast morgen 5 verjaardagskaarsjes uit, maar vandaag vierden wij al feest.

Lees meer