Tuur Natuur

Tuur Natuur
Integratieweek met het eerste leerjaar, wat tof zeg!

Integratieweek met het eerste leerjaar, wat tof zeg!

Lieve mama's en papa's Gedurende het hele schooljaar konden onze kleuters al eens proeven van het eerste leerjaar: wie zijn de juffen en de meester, wat leer je daar allemaal, hoe ziet de klas eruit, welke klaspoppen zijn er, is er ook een kring? En deze week was het dan ein-de-lijk zover: de integratieweek met het eerste leerjaar.

Lees meer

Water, vuur, aarde en lucht!

  Voorbije week kwam de turnjuf van Romy langs om samen met Romy turnkunstjes te laten zien. Wat lijkt dat toch zo simpel zo'n radslag. Toen we het zelf eens probeerden bleek dit toch niet simpel te zijn als het er uit zag. Zo werd onze sportweek sportief afgerond. Deze week deed juf Nele haar laatste week stage in onze klas. Vrijdag namen we afscheid van haar. Dankjewel juf Nele! Volgende week: -integratieweek: Deze week hebben we het verhaal van ZOEM voorgelezen. Er ZZZZoemt iets in de klas van pompom en hij gaat op zoek naar wat er zoemt. De blauwtjes gaan drie dagen naar het eerste leerjaar wennen. Terwijl komen de kinderen van het eerste leerjaar met onze geeltjes een hoekenkrantje doen. Dat wordt een boeiende integratieweek. Wist je dat:
4 juni schoolreis is, zie bijlage nieuwsbrief!    

Feest feest feest!!

Feest op onze school! Naar aanleiding van het schoolfeest van zondag hebben we klasdoorbrekend gewerkt met het tweede leerjaar. Zij leerden onze kleuters hoe we een windmolentje konden maken. Wat een leerrijke samenwerking tussen lagere school en kleuterschool.
Woensdag was de sportdag een topdag. De kleuters konden genieten van allerlei spelen zoals hocky, zaklopen, parachutespel,...
Volgende week komt de sportjuf van Romy enkele sportoefeningen tonen, we zijn alvast benieuwd. 

Ook werken we volgende week al een beetje toe naar het schoolfeest...een schuimmachine en een supergrote zeepbel gaan we alvast uittesten deze week. Hopelijk kunnen we jullie allemaal welkom heten op ons superleuk schoolfeest nu zondag! Er staat zeker en vast heel wat leuks op de planning! Hopelijk tot dan! groetjes juf Marijke en juf Sara

We zetten Thomas in de bloemetjes en.. mmm, lekkere fruit(saté)sla

We zetten Thomas in de bloemetjes en.. mmm, lekkere fruit(saté)sla

Dag lieve mama's en papa's Afgelopen vrijdag vierde Thomas zijn zesde verjaardag. Maandag vierden we feest voor hem en ontdekten we welke schatten hij in onze verjaardagskoffer had gestopt. We doken de letterwereld in en zetten de letter 's' centraal. We gingen volop op zoek naar woorden met de letter 's'. Ruben deed zelfs speciaal zijn 'Stormtrooper' t-shirt aan!

Lees meer
Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Delta's sleepover

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Delta's sleepover

Dag mama's en papa's Een grote kans dat onze oudste kapoentjes uitgeteld mee naar huis gingen deze namiddag. Een echte sleepover, met z'n allen in de turnzaal: kleuters en juffen door elkaar en tientallen knuffels die 's nachts de wacht hielden. Je kan je al wel wat inbeelden wat voor leuke momenten wij beleefd hebben.

Lees meer
Thema verkeer

Thema verkeer

Sam de verkeersslang! We kregen ze weer helemaal vol, Bravo! Goed gefietst en gestapt allemaal! Via een kalender konden we zien of de meeste kindjes met de fiets, auto of te voet naar school kwamen. Romy had een heel opmerkelijk artikel bij. Soms, heeeeel soms...is de fiets sneller dan de auto. Dit was een doordenkertje voor de kleuters hoe dat kan. Ja, in de stad als de auto's in de fille staan dan zijn de fietsers sneller! Hoe straf is dat! Dankjewel reporter Romy!
We leerden deze week heel wat bij over de politie en ook in onze klas kwam het rollenspel van de politie al snel op gang. Er werden handboeien gemaakt, politievestjes en hoedjes om helemaal in hun rol te kunnen zitten. 
Wat deden we nog: -verkeerswandeling en fietsbeurt met een fietsparcours -picknick buiten -De mama van Alexander kwam een supergrappig verhaal vertellen over dino's. We mochten het boek houden voor ons klas, dankjewel! -Meester Jens van de lagere school kwam een dagje stage lopen in onze klas. Hij gaat volgend schooljaar stage lopen in het eerste leerjaar en hij kwam een moeilijk spel in onze klas spelen. - feest voor jarige Tjores! En donderdag en vrijdag werken we aan een verrassing voor onze lieve mama's! Fijn verlengd weekend nog!    

Lees meer
De politie

De politie

De Politie gaf ons heel wat info over het reilen en zeilen. We mochten een keer de kledij van de echte politie aandoen en het kogelvrij vest was wel heel erg zwaar om mee rond te stappen. We luisterden naar de sirenes en mochten even door de politie auto stappen. Wat een ervaring!

Lees meer
Jarige Tjores!

Jarige Tjores!

Hiep hiep hoera...een hele grote taart...voor Tjores die verjaart!

Verkeerswandeling

Verkeerswandeling

Tijdens de verkeerswandeling vonden we heel wat verkeersborden terug. We keken goed rond en leerden heel wat bij wat de verkeersborden ons eigenlijk willen vertellen.

Lees meer