Tuur Natuur

Tuur Natuur
De politie

De politie

De Politie gaf ons heel wat info over het reilen en zeilen. We mochten een keer de kledij van de echte politie aandoen en het kogelvrij vest was wel heel erg zwaar om mee rond te stappen. We luisterden naar de sirenes en mochten even door de politie auto stappen. Wat een ervaring!

Lees meer
Jarige Tjores!

Jarige Tjores!

Hiep hiep hoera...een hele grote taart...voor Tjores die verjaart!

Verkeerswandeling

Verkeerswandeling

Tijdens de verkeerswandeling vonden we heel wat verkeersborden terug. We keken goed rond en leerden heel wat bij wat de verkeersborden ons eigenlijk willen vertellen.

Lees meer
Integratiespel

Integratiespel

Deze week deden we een integratiebosspel samen met het eerste leerjaar. In gemixte groepen gingen we op ontdekking in het bos en deden we er allerlei leuke spelletjes. We leerden de klaspoppen Zoem, Wisse en Pompom al een beetje kennen.

Lees meer
'Hottentottententententoonstelling', dat begint ook met de letter 'H'

'Hottentottententententoonstelling', dat begint ook met de letter 'H'

Dag lieve mama's en papa's Welke woorden beginnen allemaal met de letter 'H'? Onze kleuters weten het ondertussen. Wat fijn dat de kleuters spulletjes bij hadden voor op onze kijkkast! Allemaal spulletjes die beginnen met de letter 'H': een hoed, een helikopter, een haarborstel, een haarspeldje, een ...  

Lees meer
Letters hier, letters daar, wij  maken lekkere lettersoep klaar!

Letters hier, letters daar, wij maken lekkere lettersoep klaar!

Een doos vol lettertjes Ik heb een doos vol lettertjes die strooi ik in het rond. Dan lees ik later wat ze samen schrijven op de grond. Soms worden ze een versje of een schitterend verhaal, soms worden ze een liedje in een onbekende taal. Ik heb een doos vol lettertjes Wil jij het eens proberen? Want als je speelt met lettertjes dan kun je heel veel leren.

Lees meer
Opgelet! Wij hebben trek.

Opgelet! Wij hebben trek.

Trek in.. alle lagen van de voedingsdriehoek. We startten bij het begin en leerden over water. We ontdekten het systeem over drijven en zinken. We zagen water brubbelen en proefden nadien een tasje thee. We sorteerden flessen water en maakten zo speels kennis met de begrippen 'zwaar' en 'licht', 'vol' en 'leeg', 'weinig' en 'veel',... Misschien heeft je kapoen het proefje van 'het potlood door een zakje water steken' ook wel thuis geprobeerd? Onze mond viel open van verbazing toen we ontdekten dat het water niet door het gaatje liep wanneer we er een (scherp) potlood door staken.

Lees meer
Op stap naar het restaurant

Op stap naar het restaurant

Hoe gaat het er in een echt restaurant aan toe? Wie werkt er allemaal in een restaurant? Wat doet de ober juist? Hoe moet je de tafels dekken? Waar kookt de kok in het restaurant? Dit waren allemaal vraagjes waar wij donderdag een antwoord op kregen in het restaurant ‘Puur’ in Turnhout.

Lees meer