Tuur Natuur

Tuur Natuur
Een kus, een lach, een traan(tje)

Een kus, een lach, een traan(tje)

Lieve mama's en papa's Hier is ie dan.. het laatste berichtje van dit schooljaar. Wij willen jullie, ouders, in de bloemetjes zetten. Dank je wel voor de fijne babbels, de helpende handen, de lieve woorden, de steun aan ons. Wij hebben een reuzetof schooljaar gehad met al die lieve patatjes bij elkaar. Dank je wel! Prettige vakantie
Juf Sara en juf Marijke

Gefeliciflapstaart Kato!

Gefeliciflapstaart Kato!

Dag lieve mama's en papa,s Onze laatste jarige van dit schooljaar, eigenlijk pas jarig op 30 augustus, vierden we vandaag. Hip, hip, hoeraaaa Kato! Kato koos voor de ax 'leeuw' en wilde graag het spelletje 'schipper mag ik overvaren' spelen. Wat een mooie groepssfeer ontstond er tijdens dit spel.

Lees meer
Als we samen gaan kamperen.

Als we samen gaan kamperen.

Als we samen gaan kamperen naar het bos of naar de hei... Bij kamperen hoort kampvuur, bij kampvuur hoort een gitaar. De papa van Illa-Fee kwam gitaar spelen voor de twee klassen. Wat genoten onze kleuters van dat gezellig moment! Dankjewel!

Lees meer
Trots op wie je bent en wat je kan!

Trots op wie je bent en wat je kan!

Dag lieve mama's en papa's Wij zijn heel trots op wie we zijn en wat we kunnen! En dat tonen we maar al te graag tijdens het vrij podium. Alle kleuters krijgen de kans om hun trucjes, danspasjes, voetbalkunstjes,... te tonen op het podium.  

Lees meer

Rikki durft!

De juffen zaten helemaal in hun rol om het verhaal van 'rikki durft' na te spelen! De kleuters keken en genoten!

Lees meer
Wat een fijne speel-smul-ontdek-dag!

Wat een fijne speel-smul-ontdek-dag!

Lieve mama's en papa's, Vandaag gingen we op stap naar de speeltuin. Onze kapoentjes hebben er ongelooflijk van genoten. Er was speelpret voor elk wat wils: glijbanen, zandbak, tol, draaimolens, trampolines,... Er staan extra foto's op de website. Zo kunnen jullie zeker de sfeer goed opsnuiven. Veel kijkplezier! Juf Sara en juf Marijke

Lees meer
Integratieweek met het eerste leerjaar, wat tof zeg!

Integratieweek met het eerste leerjaar, wat tof zeg!

Lieve mama's en papa's Gedurende het hele schooljaar konden onze kleuters al eens proeven van het eerste leerjaar: wie zijn de juffen en de meester, wat leer je daar allemaal, hoe ziet de klas eruit, welke klaspoppen zijn er, is er ook een kring? En deze week was het dan ein-de-lijk zover: de integratieweek met het eerste leerjaar.

Lees meer

Water, vuur, aarde en lucht!

  Voorbije week kwam de turnjuf van Romy langs om samen met Romy turnkunstjes te laten zien. Wat lijkt dat toch zo simpel zo'n radslag. Toen we het zelf eens probeerden bleek dit toch niet simpel te zijn als het er uit zag. Zo werd onze sportweek sportief afgerond. Deze week deed juf Nele haar laatste week stage in onze klas. Vrijdag namen we afscheid van haar. Dankjewel juf Nele! Volgende week: -integratieweek: Deze week hebben we het verhaal van ZOEM voorgelezen. Er ZZZZoemt iets in de klas van pompom en hij gaat op zoek naar wat er zoemt. De blauwtjes gaan drie dagen naar het eerste leerjaar wennen. Terwijl komen de kinderen van het eerste leerjaar met onze geeltjes een hoekenkrantje doen. Dat wordt een boeiende integratieweek. Wist je dat:
4 juni schoolreis is, zie bijlage nieuwsbrief!    

Feest feest feest!!

Feest op onze school! Naar aanleiding van het schoolfeest van zondag hebben we klasdoorbrekend gewerkt met het tweede leerjaar. Zij leerden onze kleuters hoe we een windmolentje konden maken. Wat een leerrijke samenwerking tussen lagere school en kleuterschool.
Woensdag was de sportdag een topdag. De kleuters konden genieten van allerlei spelen zoals hocky, zaklopen, parachutespel,...
Volgende week komt de sportjuf van Romy enkele sportoefeningen tonen, we zijn alvast benieuwd. 

Ook werken we volgende week al een beetje toe naar het schoolfeest...een schuimmachine en een supergrote zeepbel gaan we alvast uittesten deze week. Hopelijk kunnen we jullie allemaal welkom heten op ons superleuk schoolfeest nu zondag! Er staat zeker en vast heel wat leuks op de planning! Hopelijk tot dan! groetjes juf Marijke en juf Sara

We zetten Thomas in de bloemetjes en.. mmm, lekkere fruit(saté)sla

We zetten Thomas in de bloemetjes en.. mmm, lekkere fruit(saté)sla

Dag lieve mama's en papa's Afgelopen vrijdag vierde Thomas zijn zesde verjaardag. Maandag vierden we feest voor hem en ontdekten we welke schatten hij in onze verjaardagskoffer had gestopt. We doken de letterwereld in en zetten de letter 's' centraal. We gingen volop op zoek naar woorden met de letter 's'. Ruben deed zelfs speciaal zijn 'Stormtrooper' t-shirt aan!

Lees meer