Tuur Natuur

Tuur Natuur
Knutselen voor de warmste week!

Knutselen voor de warmste week!

Deze week knutselden we al voor de warmste week. De sponsortocht voor 'feestvarken' gaat door op 19 december. Voor iedereen die sponsort hebben we een kaartje met veel warmte gemaakt.

Deze maand staan de axen van de uil en de schildpad in de kijker. Elke dag gaat er een uilenzakje met een kleuter mee naar huis. Daar mag je iets in stoppen en de uil houdt dat geheim. De anderen stellen vragen en proberen te weten te komen wat het is door te voelen of vragen te stellen. We zijn alvast benieuwd wie er goed geheimpjes kan bewaren.
In onze klas is een schildpadkaartje en schildpadhoekje gemaakt in de kring. Wie zich eventjes onzeker voelt, twijfelt wat hij/zij wil kiezen, niet weet wat te doen kan dit kaartje omhangen en in de schildpad 'ax' kruipen. 


Volgende week:
- Komen de sintspulletjes al stilletjes piepen in onze klas. 
- Juf Myrthe komt maandag en dinsdag in onze klas meedoen. Ze is een eerstejaarsstudente in de opleiding kleuterjuf.
Meebrengen:
-Jullie mogen schoendozen meebrengen. (Moet niet...enkel als je er toevallig thuis hebt.) Wie heeft er thuis een grote kartonnen doos om een boot van te knutselen?
-Iedereen mag 1 paar schoenen meebrengen naar de klas die 2 weken in onze klas mogen blijven. We gaan een schoenenwinkel maken. Oude schoenen, versleten schoenen, sandalen die je nu niet draagt...  Fijn weekend!

Lees meer
Herfst

Herfst

In deze korte week gebeurde er heel wat: -We vierden de verjaardag van Ianna en Jasmien. - We knutselden verder aan de grootouderscadeautjes, sommigen kunnen echt niet meer wachten tot woensdag. Ze kijken er zo hard naar uit om alle lieve grootouders te ontvangen. -Op donderdag was er een integratiespel samen met het eerste leerjaar. In groepjes deden we herfstactiviteiten. -Op vrijdag gingen we naar de bib en deden we er allerlei spelletjes om de bib te leren kennen.

Tijl bracht 'Helikopterkes' (van de Esdoorn) mee en we probeerden deze van heel hoog naar beneden te laten vallen, wat een herfstplezier! Ook deden we een leuk herfstspel met 'Pluimstaart'.

Weetjes:
- We delen geen vriendenboeken of uitnodigingen voor een verjaardag meer uit in de klas. Dit doen we omdat we vaak veel verdriet zien bij de kinderen die geen vriendenboek krijgen of geen uitnodiging krijgen. Jullie hebben de adressenlijst ontvangen en op deze manier kan je iedereen van de klas bereiken.

Volgende week sijpelt de herfst er nog tussendoor maar staat er ook weer heel wat op de planning:
- woensdag grootoudersdag.
- Donderdag gaan de kleuters naar een toneel kijken en is het in de namiddag opendeurtje. Fijn weekend!

De juffen

Lees meer