Zwarte Piet, wiedewiedewiet

Zwarte Piet, wiedewiedewiet

Hallo mama's en papa's,

Het aftellen naar pakjesavond en het bezoek van Sint en Piet is duidelijk begonnen.

Vorige week kregen we een postpakket van Sinterklaas met een aftelkalender. Elke ochtend mochten we een kaartje knippen van de aftelkalender. Staat deze vandaag op nog 5 nachtjes slapen voor het grote bezoek! Spannend!

Maandag openden we de week met een verjaardag. Hieperdepiep hoera voor ons Sanne! Alweer 3 jaartjes! Hoera!

Ook ontdekten we een reuzengroot pietenparcours in onze klas. De beweeghoek werd omgetoverd tot een parcours met bijbehorende pietenmutsen natuurlijk. Er werd super hard geoefend in het klimmen op de daken, het schuiven van de daken, evenwicht bewaren, ...

Ook stonden we even stil bij Sinterklaas en Zwarte Piet: wie is dit, wat doet hij, wat brengt hij allemaal mee...

Dinsdag begonnen we de dag met onze brievenbus want hij puilde uit van de post. Elke klas heeft een brievenbus, hiervoor kunnen we brieven maken en deze gaan posten. Vonden we wel hele leuke brieven en tekeningen! Mijn vriendjes natuurlijk ook meteen aan de slag. Mooie tekeningen van... voor... Hop, ieder kent zijn weg super goed in de school, alle klasjes kregen wel een mooie brief.

Ook deden we een sorteeroefening rond Sint en Piet: wat hoort bij wie?

Woensdag en donderdag verdiepten we ons nog wat meer op de post en de brievenbus. Iedereen bracht een postzegel mee. Wat deden we ermee? We maakten een leuke vlag rond de Sint. Samen bekeken en bespraken we de post. Je hebt een postbode, een brievenbus, de postbrievenbus, een sorteercentrum, een enveloppe, een postzegel, ... We schreven ons eigen adres op de enveloppe en plakten onze postzegel erop. Ons vlaggetje erin en de enveloppe nog mooi versieren met ons symbool. We stapten samen naar de postbus om onze brief te posten. Misschien komt hij vandaag al wel aan, spannend! Ik ben zelf super benieuwd!

Nog enkele activiteiten:

  • Een zwarte pietenmuts maken.
  • Experimenteren met houtskool.
  • Zingen en dansen op de muziek.
  • Een versje rond de Sint.
  • Verkleden.
  • Op ontdekking bij het Delta-plein in de wissel.

Wens ik jullie een fijn weekend!

Juf Melancka

Volgende week: Woensdag brengt de Sint een bezoekje aan onze school.

Dinsdag zetten we onze schoen klaar, wie wat lekkers heeft om een schoen te vullen mag dit altijd meenemen. Wie zijn eigen schoen wil zetten mag deze ook altijd meegeven.

Stage: juf Lise neemt volgende week onze klas een weekje over, benieuwd wat zij allemaal gaat doen.