Ziek zijn

Ziek zijn

Hallo mama's en papa's, 

Grote paniek op maandagochtend: onze Jules is gevallen en heeft zijn armpje en beentje gebroken. 

Prieel Kasteel to the rescue!! Ons kasteel werd omgetoverd tot een echt ziekenhuis. In het ziekenhuis vonden we een wachtkamer terug, een ziekenhuisbed vol knuffels om je beter te laten voelen, echte dokters en verpleegsters. Als je er een voet binnen zette kreeg je meteen een spuitje toegediend. Onze Jules herstelde meteen met al die goede zorgen. En onze juf bracht ook wel wat tijd door in het ziekenhuis. Ik kreeg zelfs te horen dat ik er 3-5 dagen moest blijven. 'Oei, dan kan ik niet naar huis?' 'Nee juf, je moet hier blijven, maar ik zal Bart wel bellen om te zeggen dat je ziek bent.' Zalig gesprekje toch! 

We bleven deze week wat hangen in het 'ziek zijn'. Sporadisch een kleuter afwezig door overgeven zorgde ook weer voor leerrijke gesprekjes. Zo leerden we meer over de dokter en zijn materiaal. Misschien hoor je thuis het woordje stethoscoop wel eens vallen..

Verder deden we nog een oefening rond vergelijken van pleisters: de juiste schaduw bij de juiste pleister zoeken. We oefenden onze pincetgreep met kleine 'medicijntjes' die we in doosjes konden stoppen, we vergeleken de lengtes van de windels op groot en klein, ... Kortom: weer veel te beleven! 

Vrijdag kregen we bezoek in onze klas op de onthaaldag. Er stappen weer twee nieuwe vriendjes in, welkom! 

Wens ik jullie een fijn weekend, dat van mij ziet er alvast super leuk uit ;-).

Juf Melancka

Vraagje: Het fluohesje van Liene (het bloemetje) hing vrijdag niet meer aan haar kapstok. Heeft iemand dit per ongeluk mee naar huis genomen? Het is een roos fluohesje.