Warm - koud

Warm - koud

Hallo mama's en papa's,

Pfoe, wat een gekke 'weer' week was me dat... Warm, koud, regen, hagel, ... Genoeg om over te praten deze week.

Allereerst: heel erg bedankt voor alle leuke spulletjes deze week! Veel fiere pauwenmomenten deze week dankzij jullie! Fijn om jullie kind zo te zien stralen met iets meegebracht van thuis.

We openden de week met alle meegebrachte spullen te bekijken, bespreken en te voelen. Wat is er warm, wat is er koud? Een boeiend gesprek want iedereen ervaart dit anders. Natuurlijk gingen we zelf ook aan de slag met warme en koude spulletjes. We ervaarden dit in de kleinste dingen: juf vulde 1 wasbak met warm water, de andere met koud water. Leuk om te ervaren.

Wat deden we nog deze week?

  • We oefenden op meer- minder/ groot-klein. Geef het kindje de juiste hoeveelheid water door te kijken naar de grootte. Niet makkelijk, dit was een echte uitdaging.
  • We trokken naar de vriezer met zelfgemaakte appelsienenijsblokjes. Appelsiensap in een vormpje en invriezen maar. Hmmm, dat vonden we lekker!
  • We ervaarden het koude van de ijsblokjes en langs de andere kant het warme van... warme chocolademelk. We maakten onze eigen chocolademelk en warmden hem lekker op. We moesten zelfs blazen om onze tong niet te verbranden.
  • Onze Lucas bracht een flesje vol ijs mee naar onze klas, wat boeiend! We zetten dit in de klas en bekeken om de zoveel tijd wat er veranderde. Het ijs werd terug water! Door de warmte van de klas smolt het ijs.
  • Franne nam verfijsjes mee naar school! Een groot papier op de tafel en aan de slag. Eerst leek het wel op wasco tot het begon te smelten... Kleuren mengen en experimenteren maar.
  • We kleefden prenten in de juiste volgorde. Een kindje dat zich gaat aankleden.
  • Donderdag ontdekten we iets nieuws en heel boeiend: pampers aandoen bij de poppen. Handschoenen, natte doekjes, ... alles werd bovengehaald. Leuk om te zien.
  • Vrijdag was het fluodag! We maakten een leuke fluofoto met onze klas. Je kan hem bewonderen aan onze klasdeur. Zo leuk dat jullie hieraan hebben gedacht! De kleuters zagen er fluotastisch uit!!!!! 

Wens ik jullie een fijn weekend!

Juf Melancka

Volgende week: Woensdag, 24 januari, is het pedagogische studiedag en vrijaf voor de kindjes. Geniet ervan!