Hallo mama en papa’s!

Deze week hebben we gewerkt rond Sinterklaas en Zwarte Piet. Ze konden het paard van Sinterklaas verzorgen in de stal. Dit vonden ze super leuk! Ze klommen op het klimrek en deden zo de pakjes in de schoorsteen, ze voelde zich een echte Zwarte Piet.

Maar de zak van Sinterklaas was van zijn paard gevallen! Nu waren alle pakjes stuk en moesten we de Sint helpen pakjes maken. Zelfs de pepernoten waren gebroken en werden we met zen allen een bakpiet.

We hebben lekkere pepernoten gemaakt en toen is ook onze pepernotenfabriek opgestart. Zo konden de kinderen zelf de buisjes verhangen en de pepernoten er door laten vallen, waar zou de pepernoot uitkomen?

In de zandbak zat deze keer geen zand maar blauwe spirelli! Ze vonden het zeer fijn om hieraan te voelen. Deze blauwe spirelli was de zee waarover Sinterklaas met zijn stoomboot over kon varen. ‘woow, Sinterklaas heeft een pakje gebracht’

We hebben gedanst op het pepernotenlied. Ook hebben we geëxperimenteerd met scheerschuim en daarna hebben we van het scheerschuim de baard van Sinterklaas gemaakt.

Onze aftelkalender vertelde dat op woensdag Sinterklaas naar onze school kwam. Op de speelplaats stonden we met zijn allen te wachten op de Sint. Plots kwam er een postauto aangereden met Zwarte Piet achter het stuur en Sinterklaas zat langs Zwarte Piet. Toen kwam er een groot pakket aan, wat zat er in? ER ZAT NOG EEN ZWARTE PIET IN! Ze stonden versteld! Na deze verwelkoming mochten we samen met Korneel penseel naar de Sint gaan in de Kruimel. Hier hebben we een babbeltje gedaan met de Sint, een liedje gezongen en een pakje gekregen. Toen wilden we naar onze klas gaan maar Zwarte Piet had onze sleutel, nadat we weer mooi gezongen hadden kregen we de sleutel en konden we gaan speurneuzen in onze klas. De Sint had leuke spelletjes in onze klas gebracht maar ook een brief. Op deze brief stond dat het pakje van Prieel kasteel in het water was gevallen en dat de zwempieten het pakje aan het zoeken zijn. Dit wil zeggen dat er nog een groot cadeau onderweg is van de Sint! Wij zijn benieuwd!

Op donderdag heeft Slaappiet de boot van Sinterklaas gemist! Wat moeten we nu doen? De Sint inlichten met een brief! We zijn dan ook de brief gaan posten op de postbus. Op vrijdag hadden we antwoord van de Sint ‘ Ik kan niet terug draaien met mijn stoomboot, kunnen jullie hem helpen?’. Hoe kunnen wij Slaappiet helpen? Door een zelf een boot te maken natuurlijk! Daarom hebben we een boot voor Slaappiet gemaakt en te water gelaten in Het Hokfe, hopelijk komt Slaappiet in Spanje aan!

Hierbij een verslagje van de week van onze stagiaire Juf Lise.

Heel fijn weekend aan jullie allen!

Thema: Joepie, KERSTMIS!!!!

Belangrijk: Nu dinsdag, 12 december, ben ik er in de voormiddag niet omwille van een bijscholing. 's Middags ben ik terug op school.