Mmmm... Lekker fruit

Hallo mama's en papa's,

Deze week een week vol vitamientjes in onze klas. Wat rook het heel de week lekker naar fruit als je de deur opende.

Dinsdag opende ik de week met het verhaal 'Anna eet graag fruit - Kathleen Amant'. Anna ging met mama naar de markt en ging allerlei fruit kopen om een lekkere smoothie te maken. En is dat nu net wat wij volgende week ook gaan maken...

We kregen lekkere appeltjes van juf Diane om ons buikje lekker te vullen. Hebben we ontdekt dat er groene en rode appels zijn, dat ze vanbinnen een klokkenhuis hebben en dat er uit de pitjes een nieuwe boom groeit.

Dinsdag hielden we ook voor de eerste keer opendeurtje. De deuren van alle klassen gingen open en we mochten overal een kijkje gaan nemen. Wat een plezier hadden mijn vriendjes! We sloten het opendeurtje af met een bezoek van Bieba en Loeba. Zij dansten hun lied en wij zongen uit volle borst mee. De jarige kleuters van september kregen een leuke verjaardagsfoto mee naar huis.

Woensdag deden we een kringspel met ons eigen fruit. We bekeken welk fruit iedereen bij had en deden een sorteeroefening: sorteren op fruit, op kleur, op doosje, ... Het lukte ons allemaal. Ook gingen we aan de slag in de knutselhoek met rode verf en ronde dopjes. We stempelden kersen. Nu nog op zoek naar een grote tak om de kersen in te laten blinken.

Donderdag nam onze juf allerlei fruit mee naar school waar we een waarneming van deden. Ook bracht ik mijn fruitpers mee om lekker sap te maken. We leerden verschillende smaken kennen: zuur uit een citroen, bitter uit een pompelmoes en zoet uit een appelsien. Wat een gekke gezichtjes werden er getrokken bij het proeven van deze smaken.

Ook konden we een werkblaadje komen maken rond fruit met zijn doorsnede. Zoek de juiste helft bij het juiste fruitje.

Juf Karin en ik lazen samen het verhaal van Rupsje nooitgenoeg voor. Een rups die alle fruitjes lekker opsmult. Maakten we van dit verhaal een muzikaal verhaal.

Vrijdag gingen we aan de slag met appels. We sneden ze doormidden en mochten ze voor één keertje niet opeten... We mochten ermee stempelen! Super gek vonden mijn vriendjes dat. Ook speelden we samen met de klas van Korneel Penseel een loop- en herkenningsspel.

Fijn weekend!

Juf Melancka

Thema: Volgende week nog wat meer over fruit.

Belangrijk: Vrijdag, 6 oktober, is het een dagje vrij. Geniet ervan!