Hieperdepiep hoera!

Hallo mama's en papa's,

De eerste jarigen van onze klas werden gevierd, feest!

Joepie, deze week was het al twee keer feest in onze klas:

• Hieperdepiep hoera voor Sterre-Milas! Hij werd zondag 3 jaar. We openden de week met feest voor hem.
  • Hieperdepiep hoera voor Elena! Zij werd woensdag 3 jaar.

Gelukkige verjaardag feestvarkens!

Na al het feestgevier deden we nog leuke dingen in onze klas:

• Op maandag deden we eens lekker gek en sloten we onze klas. We trokken met zijn allen gezellig op de koffieklets bij juf Diane. Alleen was er geen koffie en ook geen koekjes maar wel... super lekkere peertjes! Juf Diane bracht peertjes mee van haar eigen perenboom. Juf Melancka bekeek de peertjes met de kleuters die interesse hadden: het steeltje, de schil, het klokkenhuis, ... Nadien schilde ik ze en mochten we allemaal en stukje proeven. Ze waren overheerlijk! Juf Diane had een hele volle zak bij en ze werden allemaal opgesmuld. Bij ons juf Diane konden de kleuters peren komen maken uit klei.
  • Dinsdag werd ook ook nog lekker gekookt in onze klas. Met de plasticine maakten we worstjes, pannenkoeken, frietjes, ... Onze juf moest nogal smullen. Er werd zelfs een echte ronde donut gemaakt! Onze vingers rolden, kneden, knepen, ... Er werd geoefend!
  • Woensdag werd er geschilderd. We zitten in de klas van Prieel Kasteel, dan kan er natuurlijk geen kasteel ontbreken op onze kroon. De kleuters hielpen om alle kasteeltjes mooi te maken. Dankjewel voor jullie hulp!
  • Donderdag hielden we een spelletjesdag. De spelletjes werden uit de kast gehaald en al een keer verkennend gespeeld. Lekker gezellig met zijn allen rond de tafel. Ook speelden juf Karin en ik een toneeltje rond een boek over plassen en op het potje gaan. Verwonderde en grappige gezichtjes als een juf ook op een potje gaat zitten... De foto's van ons toneel vind je terug op mijn klaspagina.
  • Vrijdag was onze Seppe terug na enkele dagen in het ziekenhuis. Wat hadden we hem gemist, fijn dat je terug bent! Hij vertelde onze kleuters over het ziekenhuis en bracht foto's mee om het te laten zien. Ook konden we bij onze juf een sorteeroefening komen doen rond blij en verdrietig zijn.

Verder openden we de bouw- en duplohoek in de wissel. De kleuters die willen kunnen hier kunstwerken gaan bouwen. Ze krijgen een kaartje van de klas en kunnen naar de juiste hoek gaan. Dit werkt ook zo voor de andere klassen. Leuk om te zien dat ze samen bouwen aan mooie werkjes met kleuters uit andere klassen.

Wens ik jullie een heel fijn weekend!

Juf Melancka

PS: Neem af en toe ook eens een kijkje op de klaspagina van Korneel Penseel, door onze samenwerking zullen mijn vriendjes daar ook op de foto's verschijnen.

Weetje: Het witte A5-kaftje mag je voorlopig nog even bewaren. Mogelijks krijgt het toch nog een functie...