Gezellig, gezellige Kerst!

Gezellig, gezellige Kerst!

Hallo mama's en papa's,

De laatste week van het schooljaar...

Pfoe, wat vliegt de tijd! Wij amuseren ons natuurlijk ook wel rot!

Deze week draaide alles rond: gezelligheid!

Nog een laatste week genieten in de klas voor er twee weken vakantie volgen. En gezellig was het zeker...

Maandag hielden we een dagje: alles mag en alles kan. Niet dat het anders niet kan maar toch... ;-). We genoten de hele dag van het gezellig samen spelen.

Dinsdag openden we de dag met een uitstap. We vertrokken met ons duo-klasje Korneel Penseel naar de kerk. Een gezellige uitstap met zijn allen. We gingen op zoek naar de Kerststal in de kerk. Hij stond daar mooi te blinken naast twee mooie kerstbomen. We bekeken en bespraken wat er in de Kerststal te zien was. Na deze observatie mochten we lekker warm bij elkaar gaan zitten en vertelde ik en juf Karin het kerstverhaal. Grote ogen, veel bewondering... Wat ontdekten we nog in de kerk? De microfoon stond nog op! Kerstliedjes, onze nieuwjaarsbrief, we mochten zelfs onze eigen naam door de microfoon komen zeggen. Fun fun fun!

Woensdag deden we nog een plakoefening rond groot en klein. Een super groot cadeau met allerlei kleine vakjes (cadeautjes) uit. Mijn vriendjes moesten passen om het cadeautje terug in elkaar gepuzzeld te krijgen.

Donderdag een verjaardag!! Onze Mathijs werd in het weekend 3 jaar maar was al heel de week ziek... Gelukkig was hij er donderdag weer en konden we zijn verjaardag vieren! Hieperdepiep hoera voor deze grote vriend!

Verder op donderdag ook nog een oefening rond meten en groot en klein. De kerstboom van groot naar klein aan de hand van stroken. Niet makkelijk maar gelukkig heb ik slimme kindjes!

Vrijdag was het nog een super leuke dag! We hielden een hele dag feest! Samen met de klas van Korneel Penseel maakten we smoutebollendeeg. Natuurlijk gevolgd door smoutebollen bakken. Hmmmmm, wat een leuke afsluiter en wat een lekker, gezellig Kerstfeestje. Smullen maar.

Wens ik jullie een fantastisch, geweldig, mega, deugddoende vakantie! Gevolgd door veel Kerstgezelligheid en een spetterend Nieuwjaar! Lekker genieten van de grote en kleine dingen. Op naar een fantastisch 2018!! Vol liefde en plezier!

Belangrijk: Wij hebben super hard geoefend op de nieuwjaarsbrief. Natuurlijk is Nieuwjaar nog veraf... Oefenen jullie in de vakantie de brief ook zeker? Ik stak een oefenbrief in het postvakje zodat jullie de echte brief niet hoeven te gebruiken. Mijn duimen staan alvast omhoog op 1 januari! Succes aan mijn lieve schatjes!

Hartverwarmend: Bedankt aan jullie allen voor de mooie kerstkaartjes en de lieve attenties. Jullie zijn de beste! Mijn kersthartje is alweer een beetje gesmolten.

Met heel veel liefs,

Juf Melancka

PS: Vergeet jullie lieverd geen knuffel van mij te geven in de vakantie, 2 weken zonder elkaar is lang hoor... ;-)