Fruit deel 2

Hallo mama's en papa's,

Onze tweede gezonde week zit er al op. Hier een verslagje voor jullie.

Appelsien, laat je zien.

Pas maar op of ik eet je op,

HAM!

Maandag deden juf Karin en ik eens lekker gek. Onze eigen activiteit deden we voor de middag in onze eigen klas met de deuren toe omwille van turnen. Na de middag wisselden juf Karin en ik van klas en konden de kleuters van onze buurklas de activiteit doen als ze daar zin in hadden.

Wat deden we nog deze week?

• Dinsdag een hele drukke, leuke dag! We gingen op pijlentocht met de twee klassen, geen gewone pijlentocht, een fruitpijlentocht! Doorheen de speelplaats en de school allerlei pijlen die wij mochten volgen. De pijlen leiden ons naar een kruis, bij het kruis moesten we stoppen voor een opdracht. Bij elk kruis konden we onze sportbenen bovenhalen want er stond elke keer een bewegingsopdracht op ons te wachten. Na elke opdracht en elke pijl te volgen kwamen we uit bij... het hofke! In het hofke lagen overal appelsienen, pompelmoezen, bananen en kiwi's verstopt. Deze mochten wij zoeken op de gekste plaatsen. Wat deden we nu met al dit fruit? We maakten er super lekkere smoothies mee. Wat een werk was me dat... Appelsienen persen, pompelmoes persen, bananen snijden, kiwi's snijden, appels snijden, ... Alles in de blender en hmmm... Er kwam een heerlijke smoothie uit. We maakten twee verschillende: de ene met bananen en appelsientjes, de andere met kiwi, banaan en appelsientjes.
  • Woensdag konden we komen experimenteren bij onze juf. Juf had nog citroenen over en hiermee konden we komen stempelen. Hier hadden de vriendjes wel heel veel plezier mee.
  • Donderdag hielden we nog een rustige dag na de drukte van deze week. Alec nam een leuk spelletje mee van Rupsje nooitgenoeg als verwerking op het toneel van vorige week. Dit speelden we in onze klas. Ook brachten er verschillende kindjes een belletje mee voor saved by the bell, hier speelden we ook leuke spelletjes mee.
  • Oohja, buiten dit alles was er natuurlijk ook nog ruimte voor de inbreng van onze kleuters: 'juf ik wil stempelen', geen probleem, neem maar. Juf, ik wil met de klei spelen', geen probleem, neem maar uit de kast, ...

Wens ik jullie een fijn verlengd weekend. Heerlijk knus onder een dekentje met een leuke film? Of gezellig spelletjes spelen met elkaar? Of toch een leuke daguitstap? Als het maar met elkaar is, is het altijd gezellig... :-)

Fijn weekend!

Juf Melancka

Volgende week: De blaadjes worden geel en beginnen te vallen, eikels en kastanjes worden meegebracht naar onze klas. Tijd om eens naar het bos te trekken en te ontdekken over de herst.

Oproep: We gaan de volgende 3 weken rond de herfst werken. In deze weken willen we graag ook naar het bos. Niks leuker dan in het bos te stappen in de plassen en de modder. Graag zou ik dan ook willen vragen om laarsjes mee te brengen. Het is moeilijk te voorspellen met het weer wanneer we zullen gaan, kunnen jullie de laarsjes langere tijd missen? Dan mag je ze aan de kapstok laten hangen.