Dozen

Dozen

Dozen... Zo interessant!

Je kan er mee bouwen, knutselen, verstoppen, iets in bewaren, open en toe, voelen, ... 

Zeer veel te beleven dus. 

Maandag openden we de week samen met de klas van Korneel Penseel. Handpop Prieel en handpop Jules riepen onze vrienden samen in de wissel. Daar vonden ze een super grote doos! En ze wilden er wel heel graag in wonen. Zo gezegd, zo gedaan! We vlogen terug naar onze klas, hopla, meteen naar de schilderschorten. En we gingen aan de slag! De grote doos rechtzetten, verf mengen en schilderen maar. Met de rolletjes gingen we aan de slag. Net of we muren aan het verven zijn, wat een pret. Hoog, en laag, we konden er niet overal aan. Geen probleem: de trapjes uit de klas werden gehaald, probleem opgelost! 

De doos werd een werkje doorheen de week. Niet enkel werd de doos geverfd, ook werd er een echt kasteel van gemaakt. Blokken die leken op bakstenen, stempelen maar! We maakten wel een heel mooi kasteel: met rode, gele, blauwe, ... bakstenen. 

Nadat iedereen tevreden was met het geschilder nam onze juf haar zaag boven. Kantelen en een ronde poort werden er uit de doos gezaagd. Mooi mooi mooi! Tijd om er volop in te gaan spelen. En ons Prieel die was tevreden, heel tevreden. 

Alle klassen maakten hun eigen doos. Samen werd er een Delta-straatje gemaakt in de Wissel.

Wat deden we nog? 

 • Dinsdag nog een keer opendeurtje. Samen met Bieba en Loeba vierden we de jarige kleuters van de maand november.
 • Doosje leggen (i.p.v zakdoek leggen) samen met de kleuters van Korneel Penseel.
 • Een tik-tak moment met de jongste stamgroep, verwondering alom!
 • Doosjes open, doosjes toe, verstoppen en raden.
 • Doosjes van groot naar klein.
 • Doosjes in de beweeghoek om te stapelen.
 • Sorteren van dozen.
 • Omtrekken van de dozen.
 • Een verbandenoefening rond dozen. Welk materiaal hoort er in welke doos?
 • ...
 • Deze week ook de eerste spelletjespapa. Iedereen welkom!

We sloten onze week af met een echte dozenzoektocht. Volg de pijlen en stop bij het kruisje. Het kruisje was telkens een opdracht: bewegen zoals Jules, een dier nadoen, ... Tot plots de pijlen stopten. Jammer, dan maar terug naar onze klas. Maar wat vonden we in onze kring? Cadeautjespapier, een schaar en plakband. Vreemd! Met zijn allen op zoek en de klas en we vonden een cadeautje!!!! Onze hoofdjes dachten verschillende dingen maar wat de meeste dachten... Misschien was het wel Zwarte Piet? Ik weet het niet... En joepie... Er zat wat lekkers in ons cadeautje.

Vrijdag nog leuk bezoek in onze klas van... De Postbode! Hij bracht een brievenbusje mee voor aan ons 'dozenkasteel'. En in dit doosje zat een postpakket van Sinterklaas...

Fijn weekend,

Juf Melancka 

Thema: De winkels, de bakker, de tv, ... Overal duikt Sinterklaas op! We combineren dit thema met de Postbode.

Meebrengen: Willen jullie maandag allemaal een geldige postzegel mee naar de klas brengen? Dankjewel! Graag zouden we een briefje posten...