Wij zijn dino onderzoekers

Wij zijn dino onderzoekers

Als ik later groot ben dan word ik dinosaurus, zo een hele grote groene van een metertje of tien. 

En als ze aan me vragen ben je echt een stoere dino, en brul ik heel gevaarlijk GRRRRRRRR.

 

Deze week namen we een sprong in de geschidens en ontdekten we het bestaan van de dino's. Wikke (van de klas van juf Martien) had een 'onderzoek' gedaan naar hoe de dino's waren ontstaan. En er kwam ook de vraag hoe zijn ze dan gestorven. Samen met Sebe, Sus en Maarten ging ik aan de slag en ontdekten we hoe de dino's waren uitgestorven. Vol trots gingen ze het aan de kleuters van juf Martien vertellen. Al snel kwam er al een andere vraag naar boven. Wat voor dino's bestonden er eigenlijk allemaal. Deze vraag bracht een behoorlijke discussie naar boven tussen de kleuters en we besloten ook hier een 'onderzoek' naar te doen.

Buiten al die onderzoekjes deden we nog veel meer. Zo maakten onze meisje een grote dinovallei waar ze nu gezellig met de dino's kunnen spelen. We hadden ook enkele zaadjes en plantjes in kleine bloempotjes gepland want een opmerkzame kleuter merkte op dat de planteneters niet konden eten als er geen planten waren. 

We maakten een mooi dinowerk door allerlei vormen op een papier te kleven. We werden ook echte dino's want in de klas konden we dinomaskers maken en maakten we een dinoparcour. Alle materialen waren heel klein zodat ze hun eens heel erg groot konden voelen.

 

Volgende week:

  • Deze week bracht Pompom een kaartje mee met de D op. Welk woord zou er nu toch met de D beginnen en ja hoor ze wissten het al snel DINO. Maar natuurlijk beginnen er nog andere woorden met de D. Zo verandere we onze naam en lieten we het beginnen met de D en  wat waren die namen grappig geworden. Duf Dritt (juf Britt), Debe (Sebe), Domi (Nomi) ... Wat hadden we gelachten. Nu mogen jullie volgende week allemaal spulletjes meebrengen die beginnen met de D. Zo kunnen we ons letterkastje weer rijkelijk vullen.

 

Wist- je- ditjes- en- datjes:

  • Deze week hebben Maarten, Sebe en Sus een kijkje gaan nemen in het eerst wat een reuze plezier.
  • Op dinsdag vierden we weer het einde van de maand en gingen alle deurtjes nog eens open.
  • Op vrijdag 16 maart 2018 maken wij een echt dinomuseum in onze klas en de klas van Yvet Vangnet. We nidigen jullie dan heel graag uit om eens een kijkje te nemen. De deuren gaan om 15 uur open maar als je op dat uur niet aanwezig kunt zijn kan je om 15u30 nog altijd aansluiten en een kijkje nemen. Wij zien er naar uit.

 

Een fijn weekend toegewenst.

Groetjes juf Jolien en juf Britt