Welkom in het Rijk van Ploem Zonnebloem!

Welkom in het Rijk van Ploem Zonnebloem!

Deze week onderging onze klas een ware metamorfose.

 

Er onstond een heel dorp in de klas. Allereerst werd het kasteel gebouwd, daar hedden we natturlijk een ophaalbrug voor nodig en een wachtwoord want niet iedereen mag zomaar binnenkomen. naast het kasteel werd een plaats gebouwd zodat de koning daar tournooien kan kan organiseren. Natuurlijk is er ook en smid, want wie anders maakt die mooie en stoere zwaarden voor onze ridders.

Via boeken en filmpjes keerden we terug naar de middeleeuwen en ontdekten we hoe het er toen aantoe ging en allerlei verschillen tussen vroeger en nu. We ontdekten allerlei interesante weetjes over de ridders en dat fascineerde de kleuters nogal. Vergeet ze zeker dieronder niet te lezen ;)

We maakten onze cadeautjes voor onze schatten van grootouders af, we knutselden nog een schild met ons kwaliteit/talent op en speelden enkele leuke prinsessenspelletjes.

Volgende week vrijdag krijgen onze mama's en papa's ook de kans om een bezoekje aan ons kasteel te brengen. Enkele weken geleden filmden we een toneeltje dat ook over ridder, prinsessen en elfjes en dat willen wij graag vol trots aan jullie tonen. Dus vrijdag 27/10 om 15u00 laten wij onze ophaalbrug zakken zodat jullie een kijkje kunnen nemen in ons kasteel en natuurlijk ons prachtig filmpje. Wij kunnen alvast niet wachten :)

Wist je ditjes en datjes:

  • Wisten jullie dat ridder eigenlijk rijder betekent?
  • Wisten jullie dat de paarden ook een harnas droegen. Zo werd het paard net zoals de ridders beschermd.
  • Wisten jullie dat er vroeger nog geen auto bestond en dat ze zich met een koets en paard vervoerde?
  •  ->Allemaal leuke weetjes die onze kapoenen erg interesseerden en we samen ontdekten.

 

  • Deze week was Jasmine en Lukas jarig ze werden allebei 4 jaar! Hiep hiep hoera!
  • Volgende week woensdag is het grootoudersfeest. Wij kijken er heel erg naar uit!

 

Wij wensen jullie nog een fijn weekend en tot maandag.