Van graan tot brood

Van graan tot brood

Deze week stond volop in het teken van de bakker.

Vorige week begonnen we met het bouwen van een echte bakkerij. Een naambord maken, gebakjes en pistoletjes uit zoutdeeg maken en ...

Maar ja zoutdeeg is niet lekker om van te eten ,dus maakten we in de klas een echt brood. Wat een plezier was dat en lekker ook.

Sommigen waren toch wat nieuwsgierig van waar bloem eigenlijk kwam dus verzamelden we ons allemaal voor het digibord. We bekeken een informatief filmpje over waar het nu echt begint. Bij het graan.

Dan gingen we ook zelf aan de slag om van graantjes meel te maken. Met de vijzel alle graantjes kapot stampen en daarna zeven. Phoe wat is dat een karwei, maar oh zo leuk!

We brachten ook samen met de klas van Yvet Vangnet een bezoekje aan de bakker. W e kochten er een lang wit brood en een lang grof brood. Zo konden we eens proberen of we een verschil proefden. Samen werd er lekker gesmuld!

 

Vergeet-me-nietjes:

  • Woensdag is het een pedagogische studiedag. Onze juffen gaan dan terug naar school en onze vriendjes mogen nog eens genieten van een dagje thuis zijn.