Zie ginds komen de pakjes van postpiet hier aan

Zie ginds komen de pakjes van postpiet hier aan

Brieven, pakjes, opdrachten, schatkaarten... Alles werd deze week door postpiet verstuurd.

Ja hoor wat dit een druk weekje vol sinterklaas en Zwarte pieten spanning en een weekje vol post voor iedereen.

Maandag wou Geertje Het Schildpadweetje een brief schrijven naar haar mama en papa die in de oceaan wonen. Alleen had ze een klein probleempje, ze kan nog niet schrijven. Gelukkig had Karel-Lucas een oplossing. Een brief kan je ook maken door tekeningen te tekenen en dan kan de juf erbij schrijven en zo gezegd zo gedaan. Geertje begon te tekenen en ook al onze kleuters maaktten een brief voor iemand. Maar voor wie dat zeggen we nog niet wat dat is een verrassing. Ook heeft elke klas een brievenbus en die werden ook gretig gebruikt door onze kapoenen. Post maken deden ze voor iedereen: voor hun liefje, voor een vriendje uit een andere klas, hun kleinere broertje of zusje. Elk klasje heeft bijna post van onze postpieten gehad.

Aan de hand van een boek leerden we hoe we een brief moeten maken en welke weg deze brief aflegd voor het bij de juiste persoon in de brievenbus terecht komt en wat is dat een langeweg seg. Een weg die wel enkele dagen duurt maar dat zullen jullie ook wel weten. 

We maakten nog mooie tekeningen en slingers voor sinterklaas en bouwden onze poppenkamer om tot het huis van Sinterklaas. 

Op dinsdag maakten we lekkere pepernoten maar op woensdag was er iets vreselijk met de pepernoten gebeurd. Juf Britt had de pepernoten mee naar huis genomen om te bakken omdat we te weinig tijd hadden om ze in de oven te stoppen. Maar in de nacht was Foppiet gekomen en had alles meegenomen. Daar ging ons smakkelijk picknickfesteintje met Tuur Natuur. Geen pepernoten betekende dus ook geen picknick. Maar op de tafel lag een brief. Een brief van Foppiet: Hij schreef in zijn brief dat hij een zoektocht had gemaakt en de pepernoten had verstopt. Als de kleuters de pepernoten voor 12u vonden mochten ze de pepernoten houden maar als ze ze niet vonden ging Foppiet alles opeten. Met zijn allen begonnen we aan de zoektocht en gelukkig hadden we super speurneuzen en vonden we de pepernoten en konden we lekker smullen.

Donderdag maakten we mooie pietenmutsen door te prikken, knippen en papier te weven en wat ziet dat er mooi uit! Jullie mogen het resultaat snel zien maar we houden ze nog even bij tot Sinterklaas en Zwarte Piet geweest zijn.

Op vrijda mochten we spelen in de andere klassen want juf Lien was toch nog wat ziek, hopelijk voelt ze haar snel weer beter zodat we weer fijn met haar kunnen spelen.

 

Vergeet-me-nietjes:

  • Omdat volgende week de Sint komt willen we graag ons schoentje zetten. Dus iedereen mag één schoentje meebrengen op maandag of dinsdag. Hopelijk legt Sinterklaas of Zwarte piet er woensdag dan iets lekkers in.
  • Graag willen we vragen dat iedereen een postzegel en een enveloppe kan meebrengen. De postzegel mag al op de enveloppe kleven maar dat moet nog niet.

 

Alvast bedankt en wij wensen jullie een fijn weekend
Lieve groetjes 
Juf Lien en juf Britt