Van Ridder tot Postkantoor

Van Ridder tot Postkantoor

Onze Ridders en Prinsessen leefden nog erg in onze klas...maar we maakten ook plaats voor de post

- Opendeurtje met Biba en Loeba. Joepieeee, onze jarige van de maand november werden samen gevierd en nadien lekker spelen in alle klasjes!
- Onze Ridders en prinsessen bleven zich verkleden en rollenspelen uitvinden
- We ontdekten de doos van baby. Op een speelse manier ontdekte ik het sorteren en seriëren van de papflessen en de spenen.
- Muzikaal verhaal. Ik vertelde een verhaal en de aangeduide ridders klapten in hun handen als ze het woord ridder hoorden, de prinsessen kusten met hun lippen en de koning klapte in zijn/haar handen. Prachtige muziek met eigen lichaam! Nadien probeerden we het met andere atributen zoals kokosnoten voor het geluid van de paarden,....
- met de plasticine maakten we zwaarden
- We schilderden al een hele grote doos, waar we zelf ook inpassen. Super leuk! We werkten ze af met allemaal vogeltjes. De vogelmal omtrekken en nadien uitknippen, niet gemakkelijk! Oefening baart kunst. We knipten er ongelofelijk veel waaaauw! (vervolg doos komt nog)
- Als kers op de taart gingen we op bezoek naar de Post. Belevenis met vele klasjes samen! Bedankt aan alle rijdende mama's en papa's!!!!!! Nadien in ons klasje maakten we een brainstorm over de post. Onze kapoenen hadden er erg veel van opgestoken ondanks de grote kleutergroep. We dachten na over uit welke letters het woord P O S T bestaat. We zochten woorden die als beginletter 'p' hebben: paprika, pup, pyjama, pantoffels,...
- Als verhaal kozen we het verhaal van de 'post'. Eerst voor een gelegenheid een kaartje maken dit kan zijn voor een verjaardag, trouw, overlijden, .... nadien kaartje in de enveloppe. Enveloppe vanvoor de naam en adres en postcode van de ontvanger. Enveloppe aan de achterkant je eigen naam en adres van de verzender. Rechterbovenhoek nog een postzegel en klaar.
- We gingen op pad...zoektocht met details kijken, naar enkele brievenbussen in Oud-Turnhout om onze Sinterklaas brieven te kunnen posten.
- Postbode Eric kwam langs in ons klasje met een postpakket...een aftelkalender voor Sint en Piet
- Deze week sijpelde niet enkel de post binnen in onze klas maar ook al Sint en Piet. Volgende week doen we een combinatie van beiden.

Gevraagd: Allerlei kaarten van verschillende gelegenheden waar in geknipt mag worden, zo kunnen wij eigen nieuwe ontwerpen creëren.