Van maïs tot popcorn

Deze week bracht Laurien een maiskolf mee naar school.

Oh juf kunnen we die opeten? Nee hoor zei laurien deze is voor de koeien.Heu? en waar komt de popcorn dan vandaan?

Samen gingen we opzoek en ontdekten we dat er verschillende soorten mais zijn en dat we de ene zo kunnen opeten (uit blik) en de andere moeten we nog laten ploffen om die te kunnen opeten (popcorn).
De kleuters waren heel enthousiast en daarom maakten we op dinsdag lekkere popcorn samen met de klas van juf Marijke. Door het goede weer konden we lekker gaan picknicken met de popcorn en later nog leuke spelletjes samen spelen.

Natuurlijk waren we nog druk in de weer in de klas en maakte alle cadeautjes van de grootouders af. Het is een TOP cadeau geworden en we kunnen niet wachten tot de grootouders het kunnen zien.

Wist je ditjes en datjes:

• volgende week woensdag is het GEEN school. Die dag gaan de juffen en meester nog eens naar school.
  • Denken jullie nog aan de briefjes van het oudercontact en de grootouders?
  • De mama van Karel-Lucas en de mama van Joppe kwamen deze week spelletjes spelen in de klas en dat vonden onze vriendjes heel fijn. Wij willen jullie nog eens bedanken voor dit fijne moment.