TO(O)NEEL

TO(O)NEEL

Laurien bracht een sok mee naar onze klas...
Karel-Lucas verkleedkleren...


TO(O)NEEL

Hippe happe beesten werden ontworpen door onze kapoenen naar aanleiding van de sok van Laurien.
Wat zouden we met een sok kunnen maken? Hip hap hop een beestige sokpop.
Eerst onze hand meten om te weten te komen hoe groot de bek moest zijn van onze sokpop. Nadien knippen, kleven en versieren. Met de hippe happe beesten werden er vanalle onderlinge verhaaltjes verzonnen. Een echt schouwspel in onze klas!
Aan de hand van een liedje speelden we een spelletje: hip hap doe niet soep, eet een hapje van de toverpap. Nadien zei de juf een naam en deze kleuter kon dan een dier uitbeelden, de andere kleuters moesten raden welk dier het was.

Karel Lucas bracht een koffer vol schatten mee naar ons klasje vol met attributen! Hij was namelijk naar een toneelstuk gaan kijken en was hier vol van. Samen met enkele vrienden van de klas zochten ze passende kledij uit. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. The show must go on! Na de boterhammen kreeg ons klasje een spectaculair optreden van onze toneelspeler(sters)s.
Arno werd ondergedompeld als appelaar (een appelboom), Karel Lucas als sperwer, Illa-fee en joppe waren Takkenling en uilskuiken, Kobe was de kerstman. De hele week wilden ze blijven optreden en werden er nieuwe scenario's bedacht en traden ze ook op voor de kleuters van Tuur Natuur. Beetje buikkriebels maar we TOONeelDEN ons!

We werkten ook nog met pasta om onze zelfgetekende kader te versieren. Nadien schilderden we deze en tekenden we er iets in met een stokje...waarvoor zou dat zijn?? (wordt vervolgd)
Kroon versieren tierelierelieren...

Op vrijdag strapten we naar onze klas en kregen we als beloning allemaal een sticker en een armbandje! Puik werk!

Tussendoortjes: Lenige tongen, lenige ogen, regenmassage, muzikaal orkest met zelfsamengestelde materialen van de klas...