Tanden, gaatjes en zoveel meer.

Tanden, gaatjes en zoveel meer.

We namen deze week onze tanden onder de loep..
...witte, gele, bruine, gaatjes, tanden, kiezen, tandarts, tandarts assistente, gebit, afdruk, beugel, tandenborstel, tandpasta, poetsen, elektrische, mondmasker, handschoenen, latex, stoel, lamp, spiegeltje, boor, ... begrippen die allemaal aan bod kwamen deze week.

Mmm wij willen witte tanden!! Weg met die gele tanden!! Wij geven gaatjes geen kans, want moesten is plezant!
Onze kapoenen brachten hun tandenborstel mee naar de klas... POETSEN MAAR mmm ruikt lekker! Mauren gaf ons nog een leuk extraatje: spoelmiddel.. foto's spreken voor zich, niet gemakkelijk zo iets munt 30 seconden in je mond laten ronddraaien.

We poetsten erop los
we poetsten ook elkaars tanden
we spoelden onze monden en speekten het uit
we besproken de afiche KOM OP TEGEN PESTEN! En onze duimafdrukken werden hierop geplaatst, zo kan iedereen zien dat wij NIET meedoen aan pesten en ervoor opkomen! Yes klasgevoel!
Laurien, Julie en Olivia begonnen nadien spontaan zelf heppie-mannetjes te ontwerpen
Lien, Imke en Rihanna tekenden zelf een knap verhaal, dat ze nadien op de juffenstoel aan de andere kapoenen vertelden. Mooie pauwen!
Weg met de tafels huh??? wat krijgt onze juf nu?? telkens werden er twee tafels op elkaar geplaatst, plastic rond de poten en... schilderen maar! 'Juf waarom doe jij dit nu??' Het leek me wel eens tof om niet op papier, karton, schildersezel te schilderen maar op plastic folie. Niet zo simpel om daar echte vormen op te tekenen want het is erg beweeglijk. We moesten ook opletten dat we niet te hard duwden want dan ontstonden er gaatjes. Nadien van deze prachtige werken: bloemen, regenbogen, deur, zon, huis,...afdrukken gemaakt. Unieke ervaring!
Op donderdag en vrijdag werd er ook een insteek rond carnaval gegeven: een doos vol verkleedkledij, slingers, toeters... onze kapoenen oefenden weer volop voor hun toneel. We kregen een zangeres en dansmeisje te zien, een circusartiest met zijn 2 dieren die kunstjes deden,... heerlijk vertoeven samen! Zeker omdat we nadien de kans kregen om de dieren te mogen aaien. Mooi tafereel!
We maakten samen met onze buurklas prachtige vlinders, die we zelf versierden en uitknipten, nadien op een beschilderd karton kleefden. Mooie versiering voor zondag, hopelijk merken jullie onze vlinders op tijdens het eten!
Knappe bouwwerken in onze zandbak, we maakten een hoge muur met doorkijkgaten
We genoten niet enkel van Mauren haar tandspoelmiddel ook van de beugel en kunstgebit. Heerlijk om eens in te hebben en te voelen en te bestuderen.

Dankjewel aan alle mama's en papa's die onze week weer boeiend maakten, niet enkel door dingen mee te brengen maar door jullie pure creatieve wondertjes die jullie ter wereld brachten en waarvan wij dag in dag uit mee mogen spelend leren!

Vergeet-me-Nietjes:
- Morgen (zondag) Ontbijt en brunch mmmmm
- Dinsdag DIKKE TRUIENdag! Doe maar een trui extra aan want onze verwarming zal voelbaar lager staan
- Dinsdag om 11uur Toneelvoorstelling in de Djoelen. 2 Stappende ouders meegevraagd (mogen ook blijven tijdens het toneel)
- Dinsdagavond Eersteklas Avond 20.00uur
- Vrijdag: het is PI PI PI PIET PARKIETCARNAVAL! Benieuwd welke gezichtjes er verstopt gaan zitten achter al dat moois! Nadien welverdiende vakantie!

Wist- je datjes:
- wij nog opzoek zijn naar hout voor onze timmertafel
- wij nog graag plastic zakjes ontvangen voor accidentjes
- elke kleuter een zakje reservekledij aan zijn/haar kapstokje mag hangen: zo kunnen we ook bij regenweer of valpartijen onze oudste kapoenen droge kledij geven
- Regelmatig zijn er mutsen, sjaals zoek. We proberen hier als juffen mee een oogje in het zeil te houden door duidelijk tegen onze kapoenen te zeggen ofwel aan de kapstok, anders in een van onze drie bakken..toch zijn er nog vaak verloren. We verwachten toch ook van onze oudste kleuters dat ze zelf hier ook hun steentje voor bijdragen. Vervelend ongemak...voor beiden...
We zoeken telkens op de speelplaats of bij de verloren voorwerpen, hier kunnen jullie ook altijd eens een kijkje nemen (in de wissel)
- Juf Eline in ons buurklasje de nieuwe juf is
- wij op 8 maart op bezoek gaan bij de tandarts