Sint en Post

Sint en Post

Nog enkele kliekjes van ons bezoekje aan de post...
...een postbode met een pakje in de klas...verrassing..
...uitkijken, aftellen naar...

- We kregen de fantastische kans om eens op bezoek te gaan bij de Post. We keken naar karren, postwagens, postfietsen, posttassen, postbodes,... en nog zoveel meer.
Ik was wel eens benieuwd want we waren met een erg grote groep vol kleuters, wat nu net onze kapoenen ervan opgestoken hadden. Verbazingwekkend erg veel. We maakten er een Post-brainstorm van. Wat is dat een brainstorm?? Alle dingen die in ons hoofd opkomen als we het woord Post horen.
- Welke letters horen we in Post? Ons Julie kon ze allemaal benoemen. We gingen van start met de letter P. Welke woorden beginnen met de letter P. Kijk maar eens op de foto, we kennen erg veel woorden die hiermee beginnen. Ik schreef alle woorden op waar de kleuters aan dachten, zo kwamen we zelfs een beetje bij seksuele opvoeding.
Nadien namen we de letter O onder de loep en zo gingen we verder.
- Die week kregen we ook groot bezoek van Postbode Harry. Hij had een postpakket voor ons met.. een aftelkalender van de Sint. Nu werd het Sintgebeuren pas echt werkelijk en kregen we een beter beeld van wanneer hij en zijn zwarte pieten zouden komen.
- We beschilderden een grote kartonnen doos, nadien overtrekten we veel parkiet vogels om deze te versieren. Het werd ons Piet Parkiet huisje, dat nu te bewonderen is in de wissel. We mogen daar ook per 2 telkens gaan spelen, zo ontdekken we ook de huisjes van de andere klassen.
- Als kers op de taart deden we een grote zoektocht naar...??? Ik had allerlei detail-foto's gemaakt van plaatsen, gebouwen, huizen,...die ons de weg wezen. Snelle en knappe zoekers! De klas van juf Twiggy vergezelden ons. Heerlijk uitje dat ons bracht bij de brievenbus van de Sint. We deden onze tekeningen op de post in afwachting...op een antwoord.