RRRRRikkerontspankikker, RRRRRestaurant

RRRRRikkerontspankikker, RRRRRestaurant

We genoten van onze Rikkerontspankikker op vrijdag. Onze armen werden tube's tandpasta die uitgeknepen werden door diegene die ons masseerde. Nadien even strijken en wisselen. Heerlijk zo met onze ogen toe! Reacties kleuters: heel leuk, zalig, raar, kriebelig,...kortom een Succes. Benieuwd naar wat ons lichaam volgende week vrijdag weer zal zijn...

Enkele kapoenen zag ik ineens met stift en papier in onze poppenkamer, eigenlijk niet een van onze afspraken binnen het klasgebeuren maar...na even observeren zag ik dat er iets moois tot stand kwam. Ze overtrokken borden, lepels, vorken, messen,... en maakten dus placemats. Dit kon ik niet aan mijn nieuwsgierige neus voorbij laten gaan. We bespraken de placemats in de kring en vroegen ons af aan welke kant het verschillend bestek eigenlijk moet liggen. Hier waren we het niet over eens. Vraag het maar eens na aan mama en papa. Vrijdag morgend: Juf, het was verkeerd want een vork ligt altijd aan de linkerzijde...enja hoor we waren vertrokken..

...de vorige gemaakte placemats werden uitgeknipt en weer opgekleefd op de juiste manier, knappe oplossing en weinig papierverspilling!
Het leek me leuk om er Smakelijk eten op te schrijven. Dus schreef ik dit even voor. We gingen opzoek naar andere Talen en zochten op hoe ze in die taal smakelijk eten zeggen. Zo kwamen we bij Nederlands (de taal van onze klas, als een pluim getekend), Frans (frans stokbrood en de eifeltoren), Engels (een engeltje), Duits (een worst want dat eten ze graag), Italiaans (pasta), Spaans (paella). Zo konden onze kapoenen aan de hand van die tekeningen ook weten welk geschrift welke taal was. We schreven ze na maar ook in onze kring gebruikten we een voor een deze vertalingen. Wel grappig al die andere klanken. Ik ben benieuwd of jullie aan tafel al een andere taal gehoord hebben vb: Buen Apetito.

Nadien lamineerde ik deze papieren en kon het rollenspel beginnen. Probleem: Juf onze tafel in de poppenkamer is te klein, kijk alle placemats komen over elkaar en we kunnen er geen borden meer opzetten...hoe lossen jullie dat op vroeg ik hen? Een andere, grotere tafel.. ze gingen opzoek naar een lege tafel en zorgden zelf voor de verhuis. Nadien bewonderde ik een enorm mooi gezellig tafereel. Een gedekte tafel met kookpot allemaal knus bij elkaar. Zelf de hond zijn kom stond bij op de tafel, prachtig! Ik kon het niet laten om in de kookpot eens koekjes in te doen...dat gaf natuurlijk een extra boost...
Dit bracht ons op het thema van de volgende weken: Restaurant! We brainstromden samen over wat we allemaal al wisten. Dit was enorm enorm uitgebreidt, ben eens benieuwd of er in onze klas ook een drive in gaat plaatsvinden.
Sommige kapoenen hun spel was zo betrokken dat bv: Imke tijdens de middag ineens weer binnenvloog en zei...juf ik heb de klasbotten nog aan. Grappig!


Het idee begon in mijn hoofd te borrelen en ik vroeg hen wat ze graag wilden doen rond dit thema. Ikzelf had hier ook een wild idee bij: het zou geweldig zijn om samen eens op restaurant te gaan met de hele klas. En...het is gelukt!! Wij gaan samen op restaurant in PUUR in Turnhout.
Het zou enorm fijn zijn als we enkele auto's konden sprokelen om ons heen en terug te brengen.
Het uur en datum (waarschijnlijk deze week donderdag) laten we nog weten maar alleszinds wij gaan dineren en tafels dekken en een kijkje nemen in de realiteit en brengen deze ideetjes dan weer mee naar onze klasvloer.