MMMMMM PUUR !!!

MMMMMM PUUR !!!

Het wilde idee werd PUUR werkelijk in Turnhout!

Bedankt aan alle mama's, papa's, grootouders die ons heen en weer brachten naar het restaurant!!! Dankzij jullie kunnen we deze unieke belevenis beleven!

We namen een kijkje in het restaurant...:

- we zagen een speelhoekje voor als er kindjes mee komen eten
- we zagen obers, de kok, maar ook klanten die kwamen eten
- we zagen hoe een bestelling werd opgenomen en waar het gehangen werd zodat de kok het eten kon maken
- we namen een kijkje in de keuken maar eerst...wasten we allemaal onze handen (dit moet voor de hygiëne alvorens we aan de slag gingen)...

Eerst voelden we aan het gehakt...best wel raar gevoel en koud! Er waren 2 soorten gehakt: varkens en kippengehakt. Zo ontdekten we dat niet al onze kapoenen van de klas varkensgehakt mogen eten omwille van verschillend geloof.

Nadien lekker rollen bollen met het gehakt en brachten we het juiste formaat van bolletjes naar de keuken om gebakken te worden in de pan. Ook de patatas bravas werden gebakken...nog een sausje erbij en klaar...

maar...

...eerst de tafels proper maken en dekken...placemats, glazen, borden, servietten,... mochten we allemaal op onze tafels zelf leggen. Wat deden we dat ongelofelijk goed!
Het waren heel speciale borden die leken op boomstammen, uniek!
Nadien legde de ober uit hoe we ons bestek moesten leggen: de bolle kant van het mes naar de snijrichting, vork links, mes en lepel rechts. We kregen echte bediening van een ober. Speciaal!
Zelfs voor de juffen werd een bordje gemaakt
..Smakelijk eten allemaal!!!
Genieten! We kregen de keuze om appelsap of water te drinken, feest!

Nadien alles afruimen naar de keuken waar alles werd afgewassen.
Maar wie ging de rekening betalen?? We kregen allemaal een rekening en een daarbijhorend snoepje, want dat is zo he juf als je de rekening krijgt!
Sommige kapoenen waren al eens een keertje met mama en papa op restaurant geweest vertelden ze, anderen nog nooit. In ieder geval voor beiden erg uniek zo samen met de klas, en ook voor mij...zalig vertoeven!

Foto's spreken voor zich...

 

Dankjewel PUUR!!!