Kom we gaan op dinojacht!

Kom we gaan op dinojacht!

Kom, we gaan op dinojacht!

We sluipen, kruipen fluisterzacht.

Pas op! Daar staat een grote!

Een met hele dikke poten.

 

 

'Juf wat eet een dino eigenlijk?' werd er tijdens het spel door Karel-Lucas gevraagd. Gho dat is een goede vraag... Samen bedachten we wat dino's allemaal konden eten. Bladeren, gras, zand, andere beesten en ze aten zelfs mensen dacht Oscar.

We raadpleegden onze goede vriend google en gingen opzoek wat dino's nu eigenlijk echt aten. Natuurlijk zat dinokenner Joppe er ook bij en wist al gauw te zeggen dat er planteneters en vleeseters bestonden en hoe je ze herkende. Maar wat schrok hij toen hij te horen kreeg dat er dinosaurussen bestonden die vis of insecten aten. Gho dat wist hij niet.

En zo was de dinogekte gestart. Samen met enkele vriendjes maakten we een infohoekje over dino's waar ze gezellig samen meer konden leren over de dinosaurussen.

We ondekten dat ondekten dat de Spinosaurus wel 15 meter lang kon worden. Maar hoelang is 15 meter dan? Jah dat zijn wel zeker 7 deuren op elkaar of wel 9 keer juf Britt op elkaar. Hahaha wat moesten we lachen. Samen met een rolmeter gingen we naar buiten en gingen we eens meten hoelang 15 meter nu echt is. En wat is dat lang, al onze vriendjes pasten erin. Wat waren die dino's toch groot!