Joepie we zijn er weer

Joepie we zijn er weer

Hoi lieve mama's en papa's

Allereerst wensen wij jullie een spetterend 2018 vol geluk, plezier en zo veel meer.

Na twee weken vakantie was het oh zo fijn om al onze kapoentjes terug in onze klas te zien. Ze zaten weer vol verhalen waar we lekker naar geluisterd hadden. Fijn om te horen naar al de vakantieverhalen en nog leuker om te zien hoe ze vol interesse naar elkaar luisterden.

Als alle verhalen verteld waren konden de kleuters weer aan de slag. Vol ideeën gingen ze weer aan de slag. Maar oei Julie, Laurien en Olivia ontdekten een probleem! Alles uit de poppenkamer was verdwenen. Er waren deen verkleedkleding meer en het allerbelangrijkste voor hen was weg. De dierenspulletjes! Gelukkig zijn het creatievelingen en knutselden hun eigen hondenoortjes en gingen ze in de klas opzoek naar allerlei materialen die ze konden gebruiken in de poppenkamer. Van de banken maakten ze een bed, de stoelen veranderde,n in een auto en van karton en een ballon maakten ze een fopspeen voor baby Laurien.

Ook de jongens werden aan getrokken tot deze hoek en er ontstond een mooi samenspel met de meisjes en de jongens in poppenkamer.

Deze week zijn we ook gestart met het keuzebord. De kleuters kiezen telkens in welke hoek ze willen spelen en duiden dit ook aan op het bord. Elke hoek van onze klas en de hoeken van Tuur Natuur hangen op het bord. Zo worden ze bewuster van hun keuze.

Natuurklijk deden we nog veel meer in de klas.

Nadat Julie en Olivia met een ballon had geknutseld ontstond er als het ware een echte ballonnengekte. Allerlei verschillende ballonnen gingen we vergelijken, opblazen ... We lieten ze vliegen, dansten er mee, speelden er zakdoekleggen mee (al was dit wel wat moeilijker dan een gewone zakdoek :)). We probeerden ze zo lang mogelijk in de lucht te houden en zo veel meer

Het was weer een week vol plezier!

 

Wist-je-datjes:

  • Vrijdag 19 januari is het FLUOdag.Alle kleuters mogen zo fluo mogelijk naar school komen. Hoe meer FLUO hoe beter. Zo kunnen we een 'FLUOtastische foto' maken die jullie daarna kunnen bewonderen en jullie kapoen tussen al het FLUO zoeken.
  • Woensdag 24 januari is het pedagogische studiedag. Die dag mogen onze kleuters lekker thuis blijven.

 

Lieve groetjes
Juf Lien en juf Britt