Jesus is bijna geboren haleloeja halo, in een bakske vol met stro

Jesus is bijna geboren haleloeja halo, in een bakske vol met stro

Jesus is bijna geboren... Haleloeja Hallo..
Jesus is geboren in een bakske vol met stro!

Dit lied weergalmde in de kerk tijdens ons bezoek...

- We legden de laatste hand aan onze zelfgemaakte nieuwjaarsbrieven. Hé hé hé een heel werkje, een hele tekst! Oefening baart kunst! Het zou fijn zijn als jullie met jullie kapoenen nog goed oefenen zodat ze er klaar voor zijn tijdens Nieuwjaar. Dit deden we natuurlijk ook al dagelijks in onze klas! Het podium werd verschoven naar onze kring en we werden allemaal even een pauw! Niet gemakkelijk voor sommige kapoenen maar..als we enkel naar de juf mochten kijken durfden we het uiteindelijk allemaal! Van proberen kan je leren! Foutjes maken mag! We hadden ook een heel respectvolle houding tov elkaar: de luisterhouding en nadien een groot handenconcert!
Onze kapoenen vonden het heerlijk om tijdens het vrij spelen op het podium te kruipen, zo waren niet alle ogen op hun gericht.
- Sommige kapoenen knutselden een zelfgemaakte kerststal met poppetjes die ze konden verplaatsen.
- We deden een uitstap naar de bib om al onze bib-boeken terug binnen te brengen. In het nieuwe jaar, staan er nieuwe boeken klaar in de bib. Ze verwachten ons al.
- Een uitstap naar de kerk kon niet ontbreken. Samen met de klas van juf Twiggy gingen we op pad. Heerlijk een donkere kerk, kerstmuziek, lichtjes en een kerststal. We namen allemaal een plaatsje en luisterden naar het kerstverhaal. Hé kindje Jesus ligt er nog niet in??? Pas met Kerstmis hé juf!
Op vrijdag gingen we terug om ons zoekspel nog te spelen. Enkele detailfoto's zorgden ervoor dat we goed rondkeken in de kerk. Niet gemakkelijk als het zo wat donkerder is.
Verrassing! Een micro stond nog aan in de kerk, hier maakten we gretig gebruik van: sommigen riepen hun naam, anderen Jesus, en onze juf... die zong het lied van Kerstmistijd, pakjestijd
GEZELLIG SAMEN ZIJN VOELBAAR
- Op donderdagnamiddag was het toneel van de Koning. Hij was een beetje verliefd op de Koningin maar kon geen liefdesbrief schrijven... Hier wist varkentje wel een oplossing voor en hielp de Koning met zijn houding en pengreep. De Koningin beantwoordde zijn liefde. Ze wilden graag Kerst samen vieren, dus riep ze alle koks bij elkaar voor een heerlijke taart... en die taart mochten wij ook in ontvangst nemen en voorproeven. Gezellig samen kerstfeestje!
- Zoveel opkomst bij delta omwarmt de hele week! Glunderede snoeten, stukjes marshmellows aan hun wangen,... het smaakte en was lekker warm. Dankjulliewel!
- Na de vakantie starten we terug met z'n 2; Juf Britt ma di en woe, juf Lien do en vrij. De week nadien wisselt de woensdag weer om.
- We maakten taarten in onze kinetic sand
- Kerstkaarten werden ontworpen vanuit de kaarten die jullie meebrachten, prachtige creaties!
- Joppe maakte uit hout een kerstboom. Nu nog versieren juf! Mooie creaties! Karel-Lucas werd geprikkeld maar gaf er zijn eigen draai aan... hoe mooi..hoe verschillend..en toch geprikkeld door elkaar! ONDER DE INDRUK

 

WIJ ZOEKEN WIJ ZOEKEN WIJ ZOEKEN:
- De sjaal van Karel-Lucas, langwerpig en bruin
- De buff van Stan
(Naam is voorzien)

 

Mooie afsluiter van het oude jaar... op naar een nieuw bruisend jaar!!!
(choco)-TOFF 2018 VOOR JULLIE ALLEMAAL
LIEFS Juf Lien, Piet Parkiet, Juf Britt