Herfstkriebels

Herfstkriebels

Herfst of Lente deze week???

Het zag er herfstig uit maar het voelde aan als Lente..heerlijk weertje...en daar genoten we van

Donderdag was een topdag voor onze vriendjes van de klas! We gingen samen op uitstap. Citaat Luka: 'Juf op uitstap gaan vind ik kei leuk, dat wil ik altijd.'
Onderweg bewonderden we de mooie herfstkleuren, geuren en geluiden. We zongen onderweg luidkeels dat we onderweg waren naar de bib maar eens we aangekomen waren ssssstttt...luister maar...in de bib is het muisstil. Wat deden onze kapoenen dat knap!
We verdeelden ons in 3 groepen en maakten kennis met 3 activteiten rond boeken. Nadien schoven we door zodat elke groep de 3 activiteiten kon doen. Mevrouw Mies las voor ons nog een speciaal Dino - boek voor, met veel fantasie want in dat boek kon papa Dino Kees, in de toekomst kijken.
We kozen elk nog een favoriete boek dat we meenamen naar ons klasje. Als afsluiter nog een lekkere snoep, het zat helemaal goed! Elke dag lezen we nu één door een kleuter gekozen boek voor.

Poppenhoek werd een poppenkast met stoeltjes voor de bezoekers die graag een kijkje wilden nemen.

Ook onze 'Pluk' van de Petteflet was weer van de partij. Ongelofelijk hoe de kleuters alle details zonder veel prenten onthouden. We genoten!

Heerlijk buitenweertje deze week dus konden buiten spelletjes niet ontbreken!

Rijmwoorden die te maken hebben met de herfst kwamen aan bod. We rijmden erop los!
Lien bracht een herfstboekje mee dat we ook lazen in de kring. Leuk om met denkbeeldige botten in de plassen te stampen.

We dachten samen na over de herfst. Wat is herfst eigenlijk? Wat vinden wij herfstig? Al gauw kwamen er nog andere vragen los 'Waarom verkleuren de blaadjes?'

Herfstversje van blaadjes die de wind doet dwarrelen kon niet ontbreken. Heerlijk om door de klas te dwarrelen als een vrij blaadje.

In spin.. De juf voorzag allerlei materialen: houtblokken groot/klein/dik/dun, nagels, hamers, schildersgerief en wol. Kleuters ontwerpten hun eigen spinnenweb. Probleem de houtblokken zijn vierkant of rechthoekig..en een spinnenweb is rond. We tekenden zelf een cirkel. Prachtige resultaten!

Vrijdag werd lekkerbekkendag...we maakten cupcakes maar versierden deze als herfstcakes. Hoe deden we dit?? We konden kiezen tussen een spin (met hageslag), een paddenstoel (met rode vloeistof water bloemsuiker en witte bolletjes) of een spinnenweb (bloemsuiker water). Op donderdag dachten we na over alle benodigdheden, gelukkig met zo een helpers zo wist ik perfect wat ik moest meebrengen de volgende dag. Proeven tijdens het bereiden kon niet ontbreken mmmmm.

Oproep:
- Een luciferdoosje waar we een echte spin mee kunnen maken voor in ons spinnenweb.
- Hout hout hout in alle soorten maten

Vergeet-me-nietjes:
- Woensdag grootouderdag in onze school. Wees welgekomen en geniet!