De bedenkers..

De bedenkers..

Door middel van spel werden onze kapoenen geprikkeld en bedachten eigen spelimpulsen..

- het maken van allerlei maskers werd in gang gezet. We tekenden, kleurden, knipten, kleefden, prikten,...
- we bouwden in de zandbak met allerlei materialen: stenen, buizen, stokken,... en gebruikten hierbij de nodige attributen: mannetjes, auto's, dieren,.... 'Juf, trek jij van mijn huis eens een foto?? Hier is de keuken langs dit gaatje' (Seppe)
- we verzorgden op een originele manier de pijntjes van onze vrienden en vriendinnetjes. Het rollenspel de dokter kwam al aardig op gang met fantasierijke materialen die werden gebruikt om te verzorgen..
- het maken van boekjes was ook erg in trek. Tekeningen maken, aan elkaar vast maken door middel van kleefband of nietjes,.... Nadien vroegen we aan de juf of ze er een bijpassend liedje of versje kon opzetten.
- 'he juf' ik knipte een huis. Ik wil dat het een fantasiehuis wordt, dan kunnen er wel ogen in he?' Kato knipte tekende en prikte. Oei gescheurd??? Oplossingsgericht gedacht: kleefband!
- een doos met trapeziums stonden op de kast zonder bij bedoelingen. Ineens "kijk juf, een vulkaan". En als al onze blokken dan wel eens omvielen door te hoog gebouwd te hebben werd dit toch gewoon een vulkaanuitbarsting! Was ik wel blij als juf dat ze de overige resten van de vulkaanuitbarsting ook wel weer netjes opruimden.