Piet Parkiet

Piet Parkiet
Muziek Maestro

Muziek Maestro

Wrip Wrap... de ganse week was er Rap de Muziekkrab!
We ontdekten verschillende ritmes aan de hand van pictogrammen. Deze probeerden we na te stampen, klappen, tikken, draaien,... Nadien konden we zelf aan de slag om ons eigen ritme te maken en natuurlijk de dirigent van de klas te worden. De dirigent was de leeuw, onze andere vrienden werden kameel.
Héérlijke vibes in onze klas! Sommige ritmes waren erg kort, anderen erg lang waardoor onze concentratie op de proef werd gesteld.
We probeerden niet enkel een ritme te vinden in muziek maar ook met onze feestvlaggen, we probeerden het patroon te volgen en juist na te kleuren Ons weefrek werd een muziekrek... met wat kunnen we muziek maken??
Al deze voorwerpen werden aan de touwen bevestigd en er klonk telkens een leuk deuntje in onze klas.
Experimenteren maar met stokken en muzikale attributen De puzzels werden deze week echt uit de kast genomen, we puzzelden enorm veel. Sommige puzzels waren niet gemakkelijk maar zalig om samen met de juf te puzzelen en terwijl...een babbeltje te doen. Ook zo leren we elkaar steeds weer beter kennen.

Onze juffen speelden weer toneel, deze keer in het winkeltje bij Tuur Natuur: De boodschappenlijstjes werden zelf getekend door enkele kapoenen: ik wil graag een peer EN een appel GEEN citroen Oppertje oppertje oppertje, we speelden deze week erg graag verstoppertje... dat werd opgelost met een tafel, een doek erover en het inleefspel was vertrokken. Deze week kwamen onze kriebelmama's en papa langs in ons klasje. Hartelijk dank om in onze haren te kriebelen! We deden deze week ook nog 2 spelletjes:
- een dobbelspel met 3 kleuren, dobbelen en proberen je kleur uit de stapel te halen, pas op dat deze niet omvalt!
- Het winkelspel: je krijgt een boodschappenlijstje en enkele euro's. Gooien met de dobbelsteen om te kijken hoeveel stapjes je vooruit mag doen. Opgelet soms staan de peren goedkoop bv: 1 euro, op een andere plaats kunnen ze duurder zijn bv 3 euro... naar waar ga je?? Wie heeft zijn boodschappenlijstje het snelste vol, wie heeft er nog de meeste euro's? Maar wat als het geld op is??? => dan gaan we langs de bank. Verhalen van deze week:
- 'Wat als...???' => wat als ik het laatste sneedje brood neem?? wat als de bakker gesloten is?? wat als de supermarkt gesloten is?? wat als al het brood uit de broodautomaat op is?? wat als ons huis weg is als we naar huis rijden?? wat als onze tent gaat vliegen tijdens het kamperen??
=> onze fantasie, oplossingsgericht en creatief denken werd hierbij enorm gestimuleerd.

- 'Pluk en de petteflet': Hé juf, dit is geen gewone prentenboek, dit is een luisterverhaal. Exact, weinig prenten, oren worden gespitst. Telkens als we het woord Pluk hoorden, stonden we om ter snelste recht. Sommige oren waren enorm gefocusd, andere nog in dromeland...maar het was plezant! Op vrijdag viel onze Strapdag wat in het water maar...er kwamen nog erg veel kapoenen een stukje met de fiets of te voet! Veel fluohesjes, dikke pluim en verdiend armbandje!

  Volgende 2 weken: HUIS   DIEREN! (want sommige dieren dragen zelfs hun huis...benieuwd de welke)
- Je mag boekjes, spel materiaal altijd meebrengen naar ons klasje
- Vriendjes die thuis een huisdier hebben en het graag meebrengen, altijd welkom, even afspreken met de juf   Geniet van jullie weekendje: het gras, de plantjes, de dieren zullen blij zijn met al die regendruppels
Juf Lien en Juf Lotte Opgelet!!! Maandag 24ste september is het GEEN school maar een vrije dag! Zaterdag 29 september: DELTA DANST !! Georganiseerd door onze bruisende ouderraad. Namiddag voor de kinderen: fuif, grimeren, glittertatoages, springkasteel,... Savonds voor de mama's en papa's!! Smeer die benen al maar in want er zal gedanst worden! 

Lees meer
Zonnige groetjes uit Piet Parkiet

Zonnige groetjes uit Piet Parkiet

Hééééérlijk dat zonnetje op onze snoet...dat wil maar 1 ding zeggen voor onze kapoenen van Piet Parkiet:   NAAR BUITEN !!! Vitamime opdoen! Nieuwe ontdekbakken aan de speelplaatszijde: - touw trekken
- paardje rijden met touw
- elkaar vastbinden rond de lende
- touwtje springen
- samen het touw laten bewegen en iemand probeert erover te springen
- knopen leren leggen
- potten wandelen
- grote mandala's met stoepkrijt
- lekker voetballen bij de grote goalen

Wat deden we nog? - grote bouwwerken maken in de wissel
- zelf vouwen van enveloppes en tekeningen erin stoppen voor onze vrienden
- een grote pilletjespot met verschillende kleuren, die we denkbeeldig inslokken en dan... gebeurde er telkens iets raars: we werden een bij, een slak, een heks,...
- Juf lotte deed op woensdag schrijfdans met onze 5 jarige kapoenen
- balletjesspel in de kring: onderste, middelste, bovenste gaatje
- we namen een overheerlijke douche want van al dat spelen en zand buiten worden we vuil
- koken etentje in onze buiten keuken
- heerlijke dekentjes om op uit te rusten of te picknicken 
- Nieuw knutselwerk: een vlinder met stofjes
- een groot kasteel op onze zandberg werd uitgebouwd, eentje waar we zelf inkonden...

Lees meer
De eerste 2 weken

De eerste 2 weken

Lieve ouders, tijdens onze eerste 2 weken gingen we op ontdekking...
op ontdekking:
naar de nieuwe klas...
naar de nieuwe hoeken...
naar de nieuwe materialen..
naar nieuwe juffen...
naar nieuwe vrienden...
naar nieuwe afspraken en regels van ons klasje: de juffen van beide klassen (piet parkiet en tuur natuur) speelden elke dag een toneeltje over wat leuk/niet leuk is in beide klassen. Zo leerden we al speels alle afspraken en regels kennen. Ook werden er spelimpulsen gegeven bij de verschillende hoeken. Ons fotoboekje van elke hoek kwam hier goed van pas..we werden geprikkeld

we knutselden en frutselden nog verder aan onze kronen, we schitterenden en glitterden en schilderden

Wist je ditjes en datjes:
- Op dinsdag en donderdag hebben we turnen met juf Det (turnpantoffeltjes hebben wij nodig)
- Je nog steeds de witte verjaardagst-shirten mag meebrengen, zo kunnen we deze al zelf beschilderen
- Juf Lotte om de 2 weken op woensdag met ons schrijfdans komt doen? 
- Je nog steeds een stoffen zak of het delta-zakje mag voorzien aan de kapstok voor vrijdag meeneemdag
- Juf Martien ons elke vrijdag voormiddag een handje toe komt steken
- We met 26 vriendjes en 2 juffen in onze klas zitten?  

Lees meer
Klaar voor de START

Klaar voor de START

Bruisende kindersnoetjes stapten op maandag dapper ons klasje binnen.. genieten                       spelen                            ontdekken   nieuw symbool kiezen                               kronen zelf maken        knippen schilderen                          speeldeeg                     elkaar leren kennen             nieuwe liedjes                      bever van de dag          dagen van de week jij bent wie jij bent                       turnen met juf Det                hoeken  meten                    glitters in de zon: spiegelen       buiten op verkenning     passen    dik dun  golfjes                  haaientanden               vierkantjes                     nieuwe materialen             proberen op te ruimen      wat hoort er waar JARIGEN: SEB, ALINA, STERRE-MILAS

Lees meer