Piet Parkiet

Piet Parkiet
Op bezoek bij de tandarts...gewenwording

Op bezoek bij de tandarts...gewenwording

Enkele weken geleden kwam tandarts al aanbod dankzij de kleuters in ons klasje...
Het leek me een hele ervaring om eens op bezoek te kunnen gaan bij een echte tandarts, voor nieuwe belevingen en informatie op te doen met onze eigen ogen, oren, neus en handen. Kortom al speels Leerrijk en gewenwording!
We konden deze week op bezoek gaan en nog wel vlakbij in de kerkstraat bij tandarts Griet Claessens. Heel leuk voor alle kleuters maar ook een fijn weerziens voor sommige kapoenen onder ons, die bij haar al naar de tandarts gaan. We namen een kijkje in de wachtkamer en nadien werden we binnen geroepen door Griet. We gaven onze ogen de kost!
Griet vroeg of er kindjes waren die nog nooit naar de tandarts geweest zijn en dat was zo in onze klas.
We kregen heel wat tips en weetjes van haar, die ik graag met jullie even deel!  

Lees meer
Na Puur...een kijkje in PIET PARKIET RESTAURANT

Na Puur...een kijkje in PIET PARKIET RESTAURANT

Dankzij onze uitstap naar PUUR, werden onze ideetjes en creativiteit nog extra geprikkeld en ontwikkelde zich verder in ons klasgebeuren.
Ons klasrestaurant kreeg een naam...niet verwonderlijk PIET PARKIET
We maakten gebruik van een echt electronisch toestel zodat we ook met de kaart konden betalen...

echte menukaarten Placemats

Drankenkaart

Eten gemaakt uit klei en beschilderd door de kleuters stond op de menu

Een boekje om alle bestellingen op te nemen

een speciale borstel om de tafels te poetsen

Servietten zelf plooien op verschillende manieren

bloemetjes, plantjes voor sfeer en gezelligheid geef ik onze kapoenen een DIKKE 11op10 als ook voor hun kookkunsten! Kok's werden zelf getekend...

We maakten samen een puzzel van Koos Konijn die kok was. Elke kleuter kreeg een stukje en als je dacht dat je je stukje ergens kwijt kon dan mocht je je stukje gaan leggen. Ook wel eens anders zo puzzelen Gezelligheid troef !!!!

Lees meer
MMMMMM PUUR !!!

MMMMMM PUUR !!!

Het wilde idee werd PUUR werkelijk in Turnhout! Bedankt aan alle mama's, papa's, grootouders die ons heen en weer brachten naar het restaurant!!! Dankzij jullie kunnen we deze unieke belevenis beleven! We namen een kijkje in het restaurant...: - we zagen een speelhoekje voor als er kindjes mee komen eten
- we zagen obers, de kok, maar ook klanten die kwamen eten
- we zagen hoe een bestelling werd opgenomen en waar het gehangen werd zodat de kok het eten kon maken
- we namen een kijkje in de keuken maar eerst...wasten we allemaal onze handen (dit moet voor de hygiëne alvorens we aan de slag gingen)...

Lees meer
RRRRRikkerontspankikker, RRRRRestaurant

RRRRRikkerontspankikker, RRRRRestaurant

We genoten van onze Rikkerontspankikker op vrijdag. Onze armen werden tube's tandpasta die uitgeknepen werden door diegene die ons masseerde. Nadien even strijken en wisselen. Heerlijk zo met onze ogen toe! Reacties kleuters: heel leuk, zalig, raar, kriebelig,...kortom een Succes. Benieuwd naar wat ons lichaam volgende week vrijdag weer zal zijn...

Enkele kapoenen zag ik ineens met stift en papier in onze poppenkamer, eigenlijk niet een van onze afspraken binnen het klasgebeuren maar...na even observeren zag ik dat er iets moois tot stand kwam. Ze overtrokken borden, lepels, vorken, messen,... en maakten dus placemats. Dit kon ik niet aan mijn nieuwsgierige neus voorbij laten gaan. We bespraken de placemats in de kring en vroegen ons af aan welke kant het verschillend bestek eigenlijk moet liggen. Hier waren we het niet over eens. Vraag het maar eens na aan mama en papa. Vrijdag morgend: Juf, het was verkeerd want een vork ligt altijd aan de linkerzijde...enja hoor we waren vertrokken..

Lees meer
Vormen

Vormen

Heerlijk weerzien na de vakantie!
We maakten tijd om al onze vakantieplannen even aan elkaar te vertellen, gezellig!
Vormen stonden deze week centraal vooral bij onze oudste kleuters die naar het eerste leerjaar gaan. Deze doelstelling staat centraal deze maand..

Lees meer