Herfstschatten

We genoten van dit (korte) maar nog zo’n zonnig weekje.

Deze week gingen we aan de slag voor onze grootouders. We gebruikten een stempeltechniek met vormen (meer verklappen we nog niet! :)).

Het zonnetje scheen nog volop en dat laten we niet zomaar passeren. We trokken samen met de kleuters van juf Lore naar het ‘bos’. We kregen allemaal een emmertje of zakje in de hand en staken de straat over, naar het hofke van Chantraine. Zo gingen we over het bruggetje en langs de vijver. Alle mooie herfstmaterialen werden verzameld. Geen groot of kleurrijk blad, geen eikel gingen we uit de weg. De zakjes en emmertjes werden vol enthousiasme gevuld.

Op dinsdag hadden we ook hulp van de stagiaires Cheyenne en Aline. Dat kwam goed van pas om veilig de vijver rond te stappen en nog enkele spelletjes te spelen op het gras.

De herfstmaterialen werden op school nog eens bekeken en gesorteerd. Onze maïsbak maakt plaats voor deze herfstmaterialen.

Info grootouderdag:

Hier nog even wat info over de grootouderdag:

Grootouders die het eerste deel komen:

Deze grootouders ontvangen we 8u45 in de kruimel en kriebel (eetzaal en turnzaal) voor een kort woordje van Anne. De kleuters worden dus eerst in de klas ontvangen zonder grootouders. Zo kunnen wij even kijken wie er allemaal is en nog eens even kort vertellen wat er gaat gebeuren.

Na het woordje van Anne gaan de grootouders naar de klas van hun oogappeltje. Ze trekken er samen op uit in heel de kleuterschool. Alle deuren staan open. In elke klas worden er verschillende spelletjes en activiteiten voorzien. Kleuter en grootouder(s) kunnen zelf kiezen waar ze zin in hebben om te doen.

Rond iets voor 10u ronden we kort af in de eigen klas. We nemen afscheid van onze grootouders. Nadien gaan de kleuters buitenspelen en de grootouders kunnen dan een tas koffie nuttigen in de kruimel. Nadien vertrekken ze naar huis.

Grootouders die het tweede deel komen:

Deze grootouders worden om 10u30 ontvangen in de kruimel/kriebel voor een kort woordje. Nadien verloopt het hetzelfde als bij de grootouders van het eerste deel.

We ronden rond 11u30 af in de klas. Nadien kunnen de grootouders een tas koffie nuttigen in de kruimel. Wij ronden af in de klas.

Om 11u55 is het einde van de schooldag. De kleuters kunnen, zoals anders, worden afgehaald in de klas.

Geen grootouders die dag:

De kleuters waar geen grootouder(s) aanwezig zijn, kunnen soms meegaan met andere grootouders(s) of blijven bij de juf in de eigen klas.

OPROEP

Volgende week donderdagvoormiddag (26/10) zouden we met alle jongste stamgroepen naar het Hekselienpad in Retie gaan. We zoeken voor onze klas vier ouders die het eventueel zouden zien zitten om ons naar Dessel te voeren en ook terug naar school. Alvast hartelijk dank!!!

MEEBRENGEN

• foto van oma en opa, moeke, voke, ... (dan is een gesprekje hierrond net iets makkelijker)

Ik wens jullie een zeer fijn weekend,

Juf Elyne