Heerlijk kliederen met verf

Een verse blik in onze klas...

Deze week hebben we heerlijk kunnen schilderen. Lekker kliederen en draaien in de verf met het penseel. Dat was puur genieten voor deze kleine ontdekkertjes. Buiten het 'vrij' schilderen met verf en papier hebben we ons ook kunnen uitleven met een mengsel van bruine verf, lijm en zand. We experimenteerden met deze techniek op grote flappen en hadden zo ruimte om te ontdekken.

Het was een gek gevoel aan onze handen. Sommige vonden het lekker zacht, sommige waren van mening dat het best wel hard was. We streelden, we wreven, we tekenden met onze vingers, we kletsten op de tafel, we gingen van boven naar onder en van links naar rechts, ... De resultaten zullen verwerkt worden in onze verjaardagskroon.

Naast dat schilderen bleef de knutselhoek ook nog open voor andere dingen zoals knippen, lijmen en kleven, boetseren van zachte klei, ... Kleuters zijn vrij in hun keuze en mogen de materialen zelf nemen.

Op donderdag zijn we samen met de klas van juf Lore een wandeling door de school gaan maken. We gingen op bezoek in andere klassen, bij andere juffen. We wandelden heel stilletjes door de lagere school. We liepen over de speelplaats maar hielden halt bij de kipjes en konijnen van onze school.

Jammer genoeg was onze tijd te kort om alle klassen en juffen te bezoeken. Dit wordt dus nog een keer vervolgd.

Buiten dit, nog veel meer.

Wist-je-dat:

- het officieel herfst is geworden en dat we onze kalender hebben aangepast?

- we een armbandje en sticker hebben gekregen omdat het vandaag strapdag was?

- we het witte kaftje als verzamelmap gaan gebruiken voor al onze liedjes en versjes? Het witte kafje mag thuis blijven liggen. We maken er in de klas een voorblad voor. Dit kan je vooraan in het kaftje stoppen. Telkens als we een nieuw liedje of versje hebben geleerd, wordt dat vrijdag met de post meegegeven. Dan kunnen jullie het telkens aanvullen en kan er bij jullie thuis nog lekker worden verder gezongen.

- we al vele fijne momenten hebben beleefd in de klas van juf Lore. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de klaspagina van Katrijn Tamboerijn. Misschien staat jouw oogappeltje daar ook wel te blinken.

Fijn weekend!

Juf Elyne

Herinnering:

Graag had ik jullie nog eens even aan het witte t-shirt willen herinneren. Alvast hartelijk bedankt!