Gezellige kerst

Dag Sinterklaas en Zwarte Piet!

Hallo sneeuw en kerstboom!

Onze week kon niet gezelliger beginnen… Tijdens het versieren van onze kerstboom vielen de dikke sneeuwvlokken uit de lucht. Kleuters vonden het adembenemend en tuurden met open mond door het raam. Ze konden niet wachten om naar buiten te gaan.

Goed ingeduffeld, gingen ze dapper naar buiten. Voor de ene was de pret van korte duur want de koude viel toch wat tegen. Voor de andere was het echt dolle pret!

Geen nood, de sjaals, wanten, mutsen, … werden allemaal lekker opgewarmd op de verwarming zodat ze de volgende speeltijd weer van dienst konden zijn.

In de klas werkten we deze week volop aan onze nieuwjaarsbrieven. Van schilderen tot lijmen en kleven,… Het resultaat gaat volgende week mee naar huis. In tussentijd oefenen wij nog volop ons Nieuwjaars versje.

Wist-je-dat:

• We sinds deze week onder de schuifaf een donker-stiltehoekje hadden? Het was heerlijk genieten met lichtjes, kussens en dekentjes.

• We met juf Aline heel de week een dobbel-kleurenspel speelden?

• Stagiaire kinderverzorging juf Aline volgende week haar laatst week ingaat in ons klasje?

• Als je iets rond ‘kerst’ hebt, dat je dat mag meebrengen? (muziek, kerstmuts, een verhaaltje, …)

OPROEP:

• Ik zit door gans mijn voorraad reserve broeken van de school. Ook mis ik nog wat onderbroekjes en sokken. Is het mogelijk om eens na te kijken of ze thuis tussen de eigen kleertjes zijn beland?

Een zakje met reservekleertjes aan de kapstok hangen mag uiteraard ook! Zo is het zeker dat voor je kleuter past.

Een fijn weekend!

Juf Elyne