Ditjes en datjes

Ditjes en datjes

Een week van ditjes en datjes:

Deze week was een week van allerleitjes, ditjes en datjes, kleine activiteitjes, leuke momentjes,…

Hier lees je onze week:

Maandag:

Maandag was het feest. Juf Elyne was jarig! We zongen onze verjaardagsliedjes en ik blies de kaarsjes uit. Samen met de vriendjes van juf Lore, smulden we van lekkere popcorn.

Dinsdag:

We rolden en bolden nog wat verder. Met een grote bak knikkers konden (kunnen) die kleine ontdekkers wel veel plezier beleven! Dat de knikkers regelmatig ook eens uit die bak rolden en bolden, moet ik je waarschijnlijk niet vertellen.

Op dinsdag kwam de mama van Fleur spelletjes met ons spelen. Ook las ze voor iedereen een klein verhaaltje voor. Wat hebben we genoten!

Vandaag keken we ook naar een kort toneeltje. In dit toneelstukje wilden we de kleuters bewust maken over hoe je goed zorg kunt dragen voor onze Aarde. Juf Lore en juf Elyne speelden een goed klimmaatmaatje en een slecht klimmaatmaatje. Dit passen we dan ook toe in onze klas. In elke kleuterklas wordt er een Klimaatmaatje aangesteld. Het Klimaatmaatje (en ook de andere klasgenootjes) zorgen er bv. voor dat het licht niet onnodig blijft branden, dat er niet te veel water wordt verspild, dat er met zorg wordt omgegaan met speelgoed, dat je geen papier verspild, … .

Zo dragen we, zelfs op kleuterniveau, al een steentje bij aan ons klimaat.

Woensdag:

Hopelijk hebben jullie een fijne vrije dag gehad.

Donderdag:

Vandaag kwam de mama van Anna spelletjes met ons spelen. Anna glunderden van trots. Wat heeft ze genoten van dat moment.

In de namiddag dronken we een heerlijk bekertje soep dat de moeke en de mama van Lionel speciaal voor ons hadden gemaakt. Hmmmm, wat werd er heerlijk gesmuld! Nog eens een hele dikke dank je wel!

Vrijdag:

Vandaag was het onthaaldag. Na 1 februari stapt Yassin in. Joepie, weer een vriendje bij in onze klas!

 

Volgende week:

Volgende week komt (stagiaire) juf Cheyenne een hele week leuke activiteitjes doen in onze klas.

 

Een zeer fijn weekend,

Juf Elyne