Dag Sinterklaasje

Dag Sinterklaasje

Een korte terugblik op die fijne Sint-week…

Sinterklaas is ondertussen weer terug naar het warme Spanje maar we hebben erg genoten van zijn komst.

Op dinsdag hebben we een grote laars versierd met al onze vriendjes van de klas. We legden er een aantal lekker worteltjes en suikerklontjes bij. Wat zal het paard lekker gesmuld hebben!

De volgende ochtend verwelkomden we Sinterklaas en Zwarte Piet op de speelplaats. Hij kwam in een postbusje de speelplaats opgereden. Maar waar was zijn staf?

Een groot postpakket kwam aangereden. Daar stak de staf van Sinterklaas uit maar de staf bewoog?! De Hulppiet openden het pak en… daar sprong nog een Piet uit!

Nadien gingen we op ontdekking in onze klas. Wat zou Sinterklaas en Zwarte Piet deze nacht gebracht hebben?

De chocolade en koekjes waren meteen in het oog gesprongen bij onze kleuters. Snel ontdekten we ook een groot nieuwe treinspoor en het spel ‘Hup, kleine pinguïn, hup!’.

Nadat we een klein beetje bekomen waren van deze grote verrassing, mochten we op bezoek gaan bij Sinterklaas en zijn Pieten in de kruimel. Samen met de kleuters van juf Lore genoten we van dit gezellig momentje. We zongen liedjes, knuffelden de Sint én kregen nog een cadeautje van Zwarte Piet!

Wist-je-dat:

  • We op maandag een briefje naar onszelf hebben gestuurd? Is het al aangekomen ondertussen? :) 
  • Cara een tijdje niet in onze klas is. Zij gaat nieuwjaar vieren met een deel van haar familie in de Filipijnen. Wij wensen haar heel veel plezier!
  •  Onze Sint-attributen geruild werden voor een kerstboom in de klas?

Een fijn weekend!

Juf Elyne