Appeltje, peertje, gek meneertje

Appeltje, peertje, gek meneertje

Appeltje, peertje, gek meneertje….

Dat er gekke appeltjes bestaan, dat hebben we gezien… Juf Diane heeft thuis een appelboom en had heel wat appeltjes meegebracht. Wij mochten eens een kijkje nemen. We zagen er kleine, grote en sommige hadden ook een gekke vorm of een bruin vlekje… We zagen dat, net als bij de peer, de appel ook een steeltje, een kroontje en pitjes heeft. Dat de pitjes in een huisje wonen, nl. het klokhuis, weten we nu ook!

Nadat we de appeltjes goed bekeken hadden, hebben we er mee gestempeld. Dat was fijn! Soms zagen we wel heel goed het klokhuis tevoorschijn komen.

Samen met de kleuters van juf Lore proefden en ontdekten we ook de verschillen tussen een appelsien, citroen en limoen. De kleur, de grote en de smaak werd uitvoerig bekeken door onze knappe kleuters.

Amélie had knuffel-fruit meegebracht. Daar deden we ook nog enkele leuke kringspelletjes mee. Ze waren ook zo zacht! De kleuters hebben er fijn mee kunnen spelen.

 

WIST-JE-DAT:

- Fleur grote zus is geworden van broertje Klaas. Een hele dikke proficiat aan de ouders en Fleur!

- Juf Cheyenne dinsdag voor het eerst een kijkje kwam nemen in onze klas? Ze is stagiaire kleuterleidster en komt het hele schooljaar lang op bezoek.

- Dat Olivia vreemd fruit had meegebracht om te laten zien en te proeven? Het waren kiwibesjes en cactusvijg. De kleuters van juf Lore kwamen ook graag kijken en proeven.

- We op donderdag spelletjes speelden met belletjes? Dat was ter ere van ‘Saved by the bell’.

- Volgende week dinsdagnamiddag naar de markt gaan? We gaan daar fruit kopen en maken er een lekker smoothie van.

Ik wens jullie een heerlijk extra lang weekend!

Vele groetjes,