Welkom Wouter bij Korneel Penseel!

Welkom Wouter bij Korneel Penseel!

Marit was deze week het klimaatmannetje. Zij zorgde ervoor dat er geen lichten bleven branden wanneer we niet in de klas waren. Jong geleerd is oud gedaan.

De muis die in de poppenkast kwam had zo'n zin in kaas. Dus knipten de kleuters snel een lekker maaltje bij elkaar. Het ging rond fijne motoriek deze week want naast het knippen was ook het ophappen van de kaas met de wasspeldmuis een hele klus. Na zoveel over kaas bezig te zijn kreeg iedereen er zin in. Dus sneden we echte kaas in blokjes, alweer fijne motoriek, en gingen we ervan smullen.

Het poppenspel kreeg dit keer een uitbreiding. Niet alleen de juf hanteert de poppen. Ook de kleuters konden hun inbreng doen en het verhaal een eigen wending geven met een gekozen pop. Dit is een mooie inleiding naar dramatiseren. Je moet het ook durven, je inbreng doen in de groep. Knap van wie pauw durfde te zijn. Ook een dikke duim voor het wasberenpubliek dat met open mond zat te kijken.

Ons volgende thema is voertuigen. Is er iemand van de ouders of grootouders die het ziet zitten om een voertuig te tonen op onze speelplaats dat geen gewone fiets of auto is. We denken aan een bestelbus, vrachtwagen, motor, traktor, quad, bakfiets, ...Geef maar een seintje aan de juf als iemand dit ziet zitten.