Simon en de heilige nacht

Simon en de heilige nacht

We beleefden een sfeervol moment samen met de kleuters van juf Melancka in de kerk. We vertelden bij de kerststal het kerstverhaal. Bij het buitenkomen vroeg Jayden: "Juf gaan we dat verhaaltje nog eens vertellen?" Dat zegt veel :-)

 

Nadien mochten de kleuters even in de micro vertellen wie ze waren. Grappig hoe flink zij dit deden. Ook onze nieuwjaarsbrief weergalmde door de micro. We hebben hard geoefend en het lukt ook al aardig bij de meesten. Vergeten jullie niet om nog eens te oefenen voor het nieuwjaar is. Er is een briefje extra om te oefenen. Bij het opzeggen van hun brief, zetten de kleuters hun kroontje op. Na de zin: "Een fijn jaar" draaien de kleuters hun kroon om, zodat de cijfers 2018 zichtbaar worden. Veel succes alvast!

Ik ben ook blij om te kunnen vertellen dat juf Diane na de vakantie weer terug komt. Ze zit te popelen om onze vriendjes weer terug te zien. Ze werkt de eerste week na de vakantie op maandag en dinsdag. Dan werk ik weer tot de week erop dinsdag. We werken dan weer met het oude systeem. Een week Juf Diane en dan een week juf Karin. Beginnende telkens vanaf woensdag.

We versierden verder onze klas met kunstwerkjes: een kerststukje stempelen met een dennetak en nadien kerstballetjes vingerstempelen. Een kerstboom schilderen met roller en balletjes prikken. Ruimtelijk inzicht oefenen door een kerstboom te versieren met gekleurde dopjes. Een kerstbal versieren met plasticine.

We sloten de week af samen met onze vriendjes van Prieel Kasteel. We bakten en smulden smoutebollen.

Na de vakantie verwelkomen we 3 nieuwe kleuters. Welkom aan Sam, Briek en Elias.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een mooie tijd voor 2018!