Foppen, verstoppen, verkleden, .

We verstopten speelgoedjes, fopten elkaar, verkleedden ons met zelfgemaakte brilletjes en maskertjes.

Wat een leuke verrassing voor de jongste kleuters...nieuwe fietsjes voor binnen, wel 8. Ze kregen een vaste plek in de wissel, daar gebruiken we ze ook. Goed voor de motorische ontwikkeling, het evenwicht en vooral goed voor veel pret.

Op 1 februari kwam Lukas, onze nieuwe kleuter. Hij zorgt voor het ronde getal van 20 kleuters. Lukas was erg benieuwd naar wat er te gebeuren viel. Hij begon zijn schoolloopbaan met een turnles. Welkom Lukas.

Het was poppenspel in de kring, met pipo in de hoofdrol. Die maakte ons nogal aan het lachen met zijn kunstjes en gekke woorden. Van gewone mensen op tijdschriftenfoto's pipo's maken, dat was de opdracht. De kleuters gebruikten verf, stiften en wasco's. De poster die dat geworden is kunnen we ophangen tijdens de restaurantdag als decor.

We gebruiken slag- en rammelinstrumenten om onze liedjes te ondersteunen. Misschien kunnen we er wel knutselen voor thuis. Papa en mama, zingen jullie mee ?

Er wordt druk gepuzzeld, we hebben een magnetenspel waarmee we de gekste gezichten kunnen maken. We versieren de klas en leven naar het karnavalfeest toe. Volgende vrijdag mogen de kleuters verkleed naar school komen. Helpen jullie de kleuters en de juffen een handje door kledij te kiezen die makkelijk aan- en uit kan ? Losse voorwerpen als toverstafjes, zwaarden, fluitjes,.... blijven gewoon thuis.

We brengen ook het beverbord aan. Iedere kleuter krijgt een hoekje als bevertaakje bij het opruimen. De kleuters zijn dan een hele week verantwoordelijk om dat hoekje op te ruimen.

Woensdag 7 februari gaan de jongste kleuters naar toneel in de Djoelen. Het toneel gaat over "Jules", de klaspop, heel herkenbaar. Om de klas te begeleiden zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. Wie woensdag tijd en zin heeft om samen met de kleuters het toneel te gaan bekijken mag contact opnemen met de juf.